Hati-hati yang berdetik..

15 Dis 2008

kak ina 3-sejuk hujan bertemu mata..

alhamdulillah..selesai..dalam sejuk dan dinginnya malam bersama hujan gerimis..

ternyata andaian sy tak silap..

kelunakan suara, kelembutan bicara dan keramahannya di corong telefon siang tadi ternyata benar dan terserlah bila sy berhadapan dengan insan ini. pertama kali bertemu mata, senyuman terukir mesra sambil tangan berjabat erat. spiking kelate diselangseli dengan utara kerana kak ina datang bersama kawannya(orang Pulau Pinang). abg turut sama dalam perbualan kami berhadapan dengan maybank Alma smbil mengambil gambar. tak berapa jelas..namun sekurang2 ada kenangan bersama insan yang sy rasakan amat mesra dan mudah didekati walau baru pertama kali berbicara..

selamat ulangtahun perkahwinan yang ke sebelas utk kak ina..

moga bahagia berkekalan sehingga ke akhir hayat..

moga kan ada lagi pertemuan dengan insan yang buat sy rasa cukup selesa ini..

13 ulasan:

Rashid berkata...

Kek keladi sekali lagi menjalin kemesraan... . ermmm 5 kuntum bunga, comelnya.. "saya begitu sayang kamu darling"... moga berkekalan selamanya.

mommy otai berkata...

ermm best laa...

Daddy Cool berkata...

Macam nak gaduh tepi jalan jer..hehehe...mau letak 11 bunga la..!

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
5 kuntum maksud nya begitu ek..yang smpai 30 kuntum tu bagaimana pulak cikgu..hehee

mommy otai..
bes..?..kl nak mai BM..dekat je kan..hehe

ddy..
tengah sinsing lengan tuh...tggu masa je...hehe

mountdweller berkata...

azza ni adalah such a strong lady. Baru balik, kena migrane bangkit terus buat kek. Tabik puan!

Yanmie berkata...

rajinnye kak azza buat kek ye..tak lama lg besday yan..bila nk kasik kek kat yan plak..ahaks..

yani_worldpeace berkata...

azza ker yang buat kek tuh??? jeles ni nak belajar gak wat kek la...tp tangan ni cam takde talent je dalam bab2 masakan ni..aritu try wat muffin pun tak jadik...masa tgh panas-panas tu ok tapi bila dah sejuk keras semacam je...huhu

marzalina berkata...

cantik menarik tertarik intan tengok kek tu :)

ILA berkata...

Pada ila pula...5 kuntum bunga itu bagai kembang sedang mekar di musim salju.Ala2 cerita kat korea lerrr...
ermm..kalau azza letak gula aisin yg berbentuk sepasang merpati..lagi simbolik.
So demand,ila punya kena buat mcm tu ekkk~~~

lalalalalalalalalaaaaaaa~~

azza_irah berkata...

uncle..
hehee..tinggi sangat pujian..
kadangkala kita nampak kuat di luar..tapi so fragile di dalam sbnrnya..

uncle sehat ke..

yanmie..
ye ke..bape hb yang..
akak nya bday pun tak lama lagi...nak request dr yan ni..hehe


yani..
hehee..
kita pun bukan pandai sgt..cb2 jadi..
pastu ada kwn2 tempah..suka2 je..sambil2..

intan..
tertarik ek yang..hehe


ila dear..
waa..demand sungguh..org tk reti la nak buat gitu..ada hajat nak belajar..tgk la nnti..nak request kek dr ila ni...bday org tak lama dah..

pink_butterfly berkata...

bday rama2 pon tak lama lg kak! nak kek~

haha...

azza_irah berkata...

rerama..
nak kek terbang ke penang meh..

Redynne berkata...

nak kek.............