Hati-hati yang berdetik..

17 Dis 2008

Tiket KTM..

salam..


tengahari tadi sy ke KTMB (Keretapi Tanah Melayu Berhad). alhamdulillah dah dapat tiket percutian yang dikehendaki seperti yang dirancang lebih sebulan yang lalu. sengaja memilih perjalanan dengan KTM kerana dah lama sy tidak merasai pengalaman menaiki keretapi. kali terakhir naik rasanya perjalanan dari Butterworth ke KL 10 tahun yang lalu.








trip backpackers dari Butterworth ke ****...menaiki keretapi pada 23hb Dec 2008 jam 5.20 pagi. maknanya jam 5 pagi dah kena ada di stesen KTM.



moga semuanya berjalan lancar.

32 ulasan:

Fireroll berkata...

akk lebih kurang sepuluh tahun tak naik keretapi...
kes saya lain pulok, saya selalu gak naik keretapi tapi lain laluannya.
disebabkan saya dulu selama 17 tahun dibesarkan di penang, maka saya sudah lebih kurang juga 10 tahun tidak menaiki keretapi di butterworth itu. Sebab dulu selalu balik kampung ke Segamat naik keretapi time kecik2 dulu sebelum tukar trend naik bas ekspress.
rindunya.

azza_irah berkata...

pelita..
jomm....kita backpackers ke utara utara utaraaa...hehehe

goasop berkata...

xpenah naik ketapi KTMB jao2 kat mesia ni. studi kb, umah kb. mana nak naik ketapi~ =)

AiE bAhRi berkata...

akak..
rindu plak rasanya nk naik keretapi..last naik keretapi 3 bulan yg lepas..huhuhu

azza_irah berkata...

goasop..
try la naik skali..pengalaman..hehe

aie..
3 bulan baru lagi..
akak 10 tahun yg lpas..

Luth Textile berkata...

kali terakhir luth nak ketaapi last year..

tu pom 1st time..

BM - KL

azza_irah berkata...

luth..
jum g ******* jum....hehee

mountdweller berkata...

Loo.. makan angin lagi? Uncle pun bercadang nak cuti selepas krismas. aunty ajak ke luar negara tapi bagi uncle sekarang masa yang tidak sesuai. Kak Ipar dah berlepas ke beijing semalam.

Eazy Izzuddin berkata...

akak...
dari butterworth ke mane 2?
hihi
Kalau KL leh ketemu..hihi
=D

azza_irah berkata...

uncle..
hehe..jumaat ni azza ke langkawi..23hb nnti baru nek ketapi ke..jeng jeng..hehee

eazy..
bukan KL yang..ke utara lagi dan lagi..

iina berkata...

Selamat mengembara menaiki keretapi ;) mesti seronok.. kali terakhir saya menaiki train semasa zaman bujang di UKM dulu,..

lepas itu selalu saya naik komuter je.. commute dari kjg kl seremban rawang.. tgh tunggu komuter beroperasi dr tg malim ke KL.. harapnya kembali semula ke malaysia nanti.. dah siap.. tak perlu lagi saya drive jauh2 ke kl lagi

azza_irah berkata...

iina..
terima kasih..
mg selamamt perjalanan pergi n balik..

Eazy Izzuddin berkata...

ooo..
langkawi ke?
moga selamat pegi dan pulang ye kak..
=D

Daddy Cool berkata...

Awat tak pi beli kat BM?

azza_irah berkata...

eazy..
bukan langkawi le..

ddy..
BM..?
ada ke tiket ke sana di BM..hehee

ILA berkata...

NAK IKUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!JGN TINGGALKAN DAKUUUU!!!!HUHUKKK~~

Nak gi S'pore ekkkk???siap tunjuk pasport..

errr..tak kan nak gi Bangladesh pulakkk...jauh tuuu..:P

yani_worldpeace berkata...

salam azah...best ye nak bercuti...yani pun nak gak bercuti tapi apa nak buat tak berkesempatan lagi nih...huhu

en_me berkata...

dah lamerr tak naik keteapi.. dulu zaman soklah aderlarrr.. sekang naik bas, lrt jakks..

Fireroll berkata...

akk nak ke mana tu? xnampak la destinasinya? makin ke utara ke?

azza_irah berkata...

ila..
nak g uganda..ehehhe..
bukan singapore la yang..dekat je..utara sket je..

yani..
cb lah luangkan masa...bawa family bcuti..leh eratkan hubungan..

en me..
tu la..sy pun..
ni nak imbas nostalgia..

pelita..
utara dan utara..hehe

tipsgoda berkata...

nape kat malaysia tak ramai yg buat aktiviti backpackers ni..?macm best je.

Fireroll berkata...

utara dan utara ye, utara thailand.

Redynne berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Redynne berkata...

i liiiike ketapi... mid 2009 nnti cadangnye nk ke utara..Insyaallah..
ade sesape nk jumpe i? hehehe..

*azza..ko tunggu haku kt Penang buleh? :)

azza_irah berkata...

tipsgoda..
betul..d barat ramai org buat begini..mgkin kita je masih duk dlm kepompong..

pelita..
utara dan utara,..hehee

reen..
beres je..mai sini aku tggu..

noorlara berkata...

azza
selamat bercuti dan naik keretapi mesti seronok dan mengujakan

Rashid berkata...

Azza.. selamat bercuti. Moga sentiasa ceria sepanjang percutian esok dan hari-hari seterusnya..

Jaga diri baik-baik.. jgn lupa doa bila kuar rumah ek.

Sebut je keretapi.. ingat masa kawal 'anak buah tentera' tempohari.. ishh ishh. nakal betul diorang ni..

zino berkata...

selamat bercuti..

ryann berkata...

semoga segalanya lancar. bestnya dapat bercuti. cemburu pd azza

kakchik berkata...

salam azza my dear,
kakchik dah tahu azza nak ke mana. selamat bercuti (ala backpackers ke?) naik k'tapi hingga ke sana tu. semoga selamat pergi balik. tempat tu bahaya kan? jaga diri baik2 ya. ternampak jawapan azza di blog seseorang, hehehe.

azza_irah berkata...

noorlara...
tkaseh...mmg sy teruja..tak sabar tggu 23hb..


cikgu Rashid ...
tkaseh atas nasihat dan ingatan..
cikgu pun jaga diri selalu ya..

zino...
tkaseh zino..

ryann ...
tkaseh...jgn jeles..ryan amik la cuti ..


kakchik ..
salam kakchik my dear,
tkaseh akk..
betul la tu kl kak dah baca...hehee..
bahaya nya di ibu negaranya..
yg lin nak g nnti dekat ngn malaysia je..

BEiB berkata...

naik keretapi memang NOSTALGIK SENTIMENTALIS ala-ala filem Hindustan gitu.
Dah lama tak naik sejak stesen Anak Bukit ditutup. Dulu rajin juga g ke utara: Padang Besar terus ke Hadyai dan Songkla, Thailand.
Tu nak pi utara tu nak pi sana paaa..? heheh...siap paspot lagi.
Kami dulu guna Border Pass je..Selamat Jalan.