Hati-hati yang berdetik..

21 Nov 2008

keriangan di pangkor menceritakan segalanya..

pangkor part 1..

penat...tapi hati berbunga riang..
abg mmg sibuk..namun sedaya mgkin beliau cb cari ruang dan peluang agar masa antara kami tetap bernilai..

keriangan dan kedamaian yg sy temui disini...melupakan sy sejenak dari keletihan minda dan badan...


bertolak jam 8 pagi ..menyelesaikan segala urusan abang..tujuan utama kami ke sini ..sebelum kami ronda2 dengan kereta wakaf yg dipinjamkan oleh pak long.

smpai ke rumah jam 9 malam..tak daya rasanya...namun sy janji dengan cek lala utk siapkan kek keladinya....
alhamdulillah..siap kek jam 10 malam...mengadap laptop balas sume msg teman....12 malam...masa utk berehat...

sekadar berkongsi keriangan kami...di pangkor..walau hanya beberapa jam..
utk info mengenai pangkor...anda boleh klik disini.. dan sini..




dah lewat...11 pagi smpai di jeti...feri tambang RM10 pergi balik...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




menanti feri...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



di dek feri berlatarbelakangkan terminal pangkor..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


menara kawalan...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


sy teruja dengan papan tanda ini....
sebab teluk ketapang di terengganu meninggalkan seribu satu nostalgia buat sy...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




gelak ketawa di pantai pasir bogak...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





kenangan terukir..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



masa utk pulang..namun pasti kan kembali..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sekarang abg dah bertolak ke hutan belum...sy masih lagi cb menghubungi seorang teman yang berada di satu tempat (tempat yg bakal kami kunjungi december nnti)..backpacker...insya allah..moga semuanya berjalan lancar..

nak bersiap ke Autocity, Juru...
sy nak jmpa blogger nih...tak sabar...hikss...

25 ulasan:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) berkata...

wah..berjalan sakan ye cikgu..tak beli buah tangan ke hehe...

Yanmie berkata...

wah..bestnye...cuti2 mesia..

azza_irah berkata...

rina..
hehe..sesekali manje kan diri..buah tangan pasti...ehhe

yanmie..
jum...akak nak jmpa cek lala nih...

AiE bAhRi berkata...

bestnye kak azza jalan2...

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

cikgu syok nyer soping ek.....

cikya berkata...

Saya pon suka Pangkor. Terutamanya kat Pasir Bogak(femes time 1994, cikya berkhemah kat pantai dia,canoeing), kat teluk nipah pon ok juga.

Mak Su berkata...

tapiiii, saya nak juga pakai kereta wakaf pak long tu, huhuhu

Eida berkata...

besnya.. cikgu azza.. jalan sakan..

kakchik berkata...

salam azza,

alangkah seronok dan bahagianya saat kenangan ini terukir. kakchik pun boleh rasa betapa azza gembira masa ni dan masih berpanjangan hingga ke hari ini.

sememangnya bila masa kualiti bersama yang tersayang amat-amatlah bererti.

selamat berbahagia azza dearie.

cendawanintim berkata...

teluk ketapang erk laling???!!

jaga diri yer...

manfaatkan cuti nih ngan sebaik mungkin..

Ietams berkata...

serononknye bejalan..

ZaHiRaH berkata...

waa.bestnye g pangkor!!nuri

ras-adieza berkata...

tak beli ikan kering kata sana? kalau sewa motor kat sana pas tu ronda2 keliling pulau. bestnyer...

mountdweller berkata...

Ummmh... sudah lama uncle tidak menikmati suasana begitu.

azza_irah berkata...

aie...
yukkk...

yanie..
akak tak beli apa pun..teman abg je..

cikya..
cantik kan pantainya..tenang je,,,

maksu..
hiksss...
sy ada entry khas utk paklong nnti..

eida...
ni baru selingan..

kakchik..
tkaseh kerana memahami..
rindu arini tak sembang ngn kakchik..
jumaat cuti sana kan..

laling...
teluk ketapang tuh cinta kenangan silam alling...

ietams..
letih pun ado...ehhee

zahirah..
jumm yang...

kak ras...
kami tak sewa ...ada kwn..pak long...nnti azza post entry psl beliau..

uncle...
sesekali mengimbau kenangan uncle...

μάγά berkata...

seronoknya kak azza...
maya masih belum berkesempatan lagi melawat pulau pangkor..

alhamdulillah... dapat habiskan masa dengan org tersayang... mesti rasa bahagia kan..

azza_irah berkata...

maya..
sgt2 bhgia..

acu berkata...

azza...pangkor tu dah dekat ngan kg acu,pantai remis

BEiB berkata...

Keceriaan dan kebahagiaan terpancar jelas diwajah.
Q time yang ada dimanfaatkan sewajarnya...
Moga azza akan terus merasa ' sgt2 bahagia' dan bersama tersayaang...
Aaaminn...

Sufi Idany berkata...

kak..... suke tgk akak senyum dan terus gembira.... sesegar dan sedamai udara di pangkor akak bias tuk ida di sini.... :)

azza_irah berkata...

acu..
a'ah allu pantai remis yang...dekat ehh..

cikgu beib..
tkaseh utk sumenya..
sgt bahagia...hikss..

idany..
moga da juga bahagia..

@LiYaNNuaR berkata...

di situ la sya diraikan setelah bjaya mdapat APC gitu... tahun 2006 dlm kenangan... hak hak hak... comelnya akak nih... tampak ceria aje... tompang bahgia di situ! ngeeeee..

azza_irah berkata...

liyan..
iye ke...mesti banyak kenangan terukir disitu kan..

Rashid berkata...

ku ukir sedetik hati di pasir.. walaupun hilang disirami buih pantai..
tapi detik-detik indah itu tetap kekal di hati..

hiks!!!! 2 hati berdansa riang

Fireroll berkata...

klu akk xbagi no hp xpe, saya bagi no hp saya..017-2827767.
dah baca comment ni, harap akk dapat mesej saya.
tq.