Hati-hati yang berdetik..

7 Nov 2008

oren di cameron...

salam..
alhamdulillah..segala yang dirancang berjalan lancar. walau terdapat sedikit kekurangan disana sini..akhirnya kami selamat pergi dan smpai semula ke pulau mutiara. cameron yang dingin menyambut kedatangan kami..namun cameron yg dingin juga terpaksa kami tinggalkan. bukan tidak menyenangkan..namun inilah fitrah hidup. semua yang ditetapkan utk kita ada hikmahnya. hidup kita sentiasa berputar tanpa kita sedari yang usia kita makin menginjak..kudrat makin kurang..fikiran yg dl nya tajam makin tumpul dek edaran zaman..
masih bertenaga...walau di sekolah tadi sy menahan kerut di dahi semasa sama2 chicken dance di bawah pentas bersama anak2...semasa gotong royong memasak...semasa sama2 menyiapkan budak2 tarian skolah...kepala masih berdenyut..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
secebis kenangan oren di Tanah Tinggi Cameron..

perjalanan ke cameron..

15 murid, 10 ibu/bapa, selebihnya guru dan PPM..

menikmati hidangan tengahari dengan bekal yg dibawa di taman permainan Tanah Rata..

antara ibu yang turut serta..

menaiki bas utk ke Ladang Teh Boh..(tambangnya dah naik ek cikgu one..RM100..dl sy naik RM80 je..)

tea shop di Ladang Teh Boh..

kilang operasi teh...(tutup..takde apa yg dpt kami lihat..)

buah-buahan cameron..

sangat comei...


wei kang yang asyik makan dan sntiasa cari peluang utk duduk atas riba...

(ayahnya yg snap gambar ni...beliau sgt cool..ensem..hikss..)

naziha yang tak lekat dipegang...jenuh terkejar2 dia..

utk orang2 yang prihatin...sebab oren ok..

mcm kata cikgu one..sb cuaca..

bukan salah cameraman..bukan salah camera..

sy juga tak salah...

pembuat baju itu yg salah...

adehhh...

tapi kaler oren sangat cantik kan...menyerlah...

dah berpuluh kali ke Tanah Tinggi Cameron..namun sy tetap rindukan sesuatu itu..cycling pun dah lama terhenti..cuti akan bermula nanti...jom..

27 ulasan:

su berkata...

sronoknyer su tgk kak azza dgn anak2 murid kak azza...byk membeli ke kak?hehe...

Eija Sam a.k.a Purple 28 berkata...

ni geng zahid AF2 ker?? oren jer sumer

azza_irah berkata...

su..
beli mana sempat je..
kiri kanan duk kepung budak...siap main kejar2 dlm cactus valley tuhh..

cikgu cikgu..
betullll...
iyyyeeee....betul tuh cikgu...
(cb baca nada budak..hehhe)

eija..
ahaaa...akak tak minat zahid atau sesapa dlm af..
tapi oren tuhh...so niceee...

Cikgooden ...(Selumbar Emas). berkata...

org berkulit putih kalu pakai baju oren , menimbulkan kontras...


mana gambo budak pelukis tu?...pasti dia gembira, supa cikgu dia jugak..ha ha ha.

azlanlin berkata...

Kerana Cameron, oren tu wujud. Ceria dan mulus...ermmm!

azza_irah berkata...

nama naziha tuhh..gambo ngn sy kat cactus...ligat kan main..jenuh duk kepung dia..

betul? betul cikgu?...iyeee..betullll....adehh

azza_irah berkata...

cikgu azlan..
no more..
dah tak ceria...

xiiinam751 berkata...

Tersangatlah orennya!!!

Mak-mak pun ikut sama, tentu meriah trip ni!

mongkut berkata...

seronok sungguh dapat makan angin di cameron, bunganya cantik, tanamannya segar. Dah 10 tahun tak pergi, tentu banyak perubahan landskapnya.

azlanlin berkata...

To Azza:

Nak kena alter lagu oren tu....baru ceria semula ek?

azza_irah berkata...

xiiinam..
oren tu comeiii...hehee
meriah...penat pun ya..

uncle..
lamanya...byk dh berubah..g la jalan bawak family cuti ni..

cikgu azlan..
kl oter lagu tu pun tetap tak ceria..
abaikan je..

Rashid berkata...

Wow oren.. sungguh cantik & menyerlahkan seri. Warna oren dikatakan melambangkan si pemakainya seorang yang penuh dedikasi terhadap tugas & penuh kelembutan sifatnya serta kuat azamnya dalam mencapai sesuatu matlamat.

Azza, bukan semua 'ngan' pakai warna oren. Tapi azza nampak serasi sekali memakainya..

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
mmg azza suka baju kaler oren..hehee

utopia berkata...

hai salam kenal...
emm bestnye nak ajak ayah g sana lah

kakchik berkata...

azza - wah... oren sungguh! tapi kakchik suka sebab warna oren ni nampak segar, nampak ceria...
walapun cuma 15 org tapi bila dah budak-budak...tentu meletihkan... tapi azza happy kan?

Brahimnyior berkata...

Azza, kalau singgah kami pulang ke Trengganu, anak-anak saya akan minta berhenti di Blue Valley.

Dapat petik strawberi yang segar,isteri saya pun suka sangat mengutipnya.

*secret berkata...

besnye..
dpt jengjalan ngan budak2..
mesti enjoy sgt kan..

azlanlin berkata...

To Azza:

Kalu nak abaikan...boleh ajer.. hik..hik..hik..

13may berkata...

waaa....geng oren nih :D

btw, thanks for the award :)

Yanmie berkata...

waaa bestnye..bilalah nk gi cameron..huhuhuhuuu...

cendawanintim berkata...

wahhhhhh, ke cameron lagik tuh...syiok kan lalingggg, tapi kali nih bergalas tanggungjawab plus sakit kepala..

papepon harap kepala dah ilang denyutnyerrrrr...jangan jemur tengah panas lagik yer..

nurul iman berkata...

mm bukan salah cameraman kak..
ps:coz byk pic y upload iman tngkap..hehehe~~ ")

azza_irah berkata...

nurul iman..
apa yg iman tangkap..tak paham..

azza_irah berkata...

ehh iman ke..
laaa..hahaaa...camne leh takm pasan nihh...orennn..hehee..baju tuh beso..tgk sume org komen kata k'irah sihat...dushhh itu ah kiat..

BEiB berkata...

Sibaju oren membeli oren di CH.Oren yg VIBRANT ada energy, warmth dan mentari. Merah yang agresif dalam oren disendukan oleh kuning yg ceria...
OREN...hmm...pilihan yg kena

Mohd Ariff Yaakub berkata...

lebih oren dari buah oren..

ariff dah 2X smpi sana, first umo 12thn.. second umo 15thn..

Ingat dulu kabus tebal, tghari baru nmpk jelas matahari..

*syukur semua selamat ye..

@LiYaNNuaR berkata...

suka banget sama orange! ngeeee...