Hati-hati yang berdetik..

29 Dis 2008

pertemuan merangkai kemesraan..

alhamdulillah..setelah beberapa kali dipinda, akhirnya satu pertemuan diatur di Queensbay Mall di Penang. dengan batuk dan selsema yang agak teruk sebenarnya, sy mengambil Lala(kali ke dua jumpa) di Krico dan merentas jambatan Penang untuk berjumpa Intan di USM sebelum kami bertiga menuju Queensbay untuk menemui Luth dan Khairil. ternyata...mereka sama seperti di blog..kemesraan yang terlakar bukannya sesuatu yang dibuat2. rancak bersembang dilatari dengan jerit pekik 2 orang anak Lala yang buat KFC seperti rumah sendiri. tercipta memori yang pasti sy kenang dengan persahabatan yang bermula dari aksara-aksara bisu di skrin kepada yang nyata di alam realiti..




jam 4 petang kami mula menghulur salam untuk beredar. sy dan Lala plan utk bawa anak2 Lala ke Tesco, tapi di saat2 akhir teringatkan kak kam. apa salahnya sekali harung, sebab dah terlalu lama plan utk jumpa kak kam asyik tertangguh. sy cal kak kam, jwpn nya 'ok'. so jam 4 petang sy dari Gelugur terus drive ke Taman Kenari, Kulim. main agak2 je jalan, akhirnya jam 5 petang kami bertemu mata utk pertama kalinya dengan wanita ini...kamsiah yusuff. dengan muka berminyak kerana dari pagi keluar, sy dan Lala tersengeh keluar kereta, kak kam dah menunggu di depan rumah manis berbaju kurung dan tudung sedondon, pink. kak kam antara yang terawal menjadi rakan sy di dunia blog. dalam masa sejam (Gelugor ke Kulim) kak kam sempat menyediakan bihun goreng, kek pisang, milo ais dan teh panas. terima kasih sgt2...terasa lak sy dan Lala begitu lapar..tak sarapan, ehehee..sebab masa di KFC hanya makan seketul je ayam goreng.



sakan bersembang seperti dah kenal lama. dan sesuatu yang sy terlupa, kak kam org kelantan. mula2 kuar kereta, slang sy lum bertukar, masuk ke dalam rumah....ngn Lala pun sy spiking kelate. terangguk2 Lala..sy tak tahu dia paham ke tak.


sesungguhnya sesuatu yang ikhlas itu akan terlahir dan terserlah dengan sendirinya. seperti harapan kak kam, semoga ada lagi pertemuan selepas ini..insya allah keran BM dan Kulim tak sampai setengah jam.



untuk kak ras..jangan jeles ye..insya allah akhir Januari ni kak ras masak sedap2 ye..

19 ulasan:

ILA berkata...

Ohhhh..alangkah terujanya..seharian menemui rakan2 blog:D

Fireroll berkata...

blogger ooohhh... bloggers....

azza_irah berkata...

ila...
mana mnghilang ekk...

pelita..
ehehh..napa tuh.,..

AiE bAhRi berkata...

bestnyer kak...
ni yang jeles ni tgk luth dah jumpa akak..huhuhu.

yani_worldpeace berkata...

amboi seronoknya berjumpa jumpaan dengan rakan bloggers...

Salam Maal Hijrah, moga tahun baru ini lebih membawa keceriaan buatmu

Fireroll berkata...

xde kenapa mengapa akk..
saje je wat keluhan sebegitu...

rosesNtheboyz berkata...

lain kali mungkin cabaikering pun boleh join skali...

hhuuhuhu

salam perkenalan...

cendawanintim berkata...

nak join gak..uwaaaaaa

Aldeany Hope berkata...

aloo.. pe kabor?? :p i'm new here..

nice blog, nice photos, sweet memory..

bes nyer blogger jumpa bloger.. hikhikk nape takde sy skali???

### kami pun g penang gakk..b4 g langkawi...nape x jumpa erkk?

K-A!R-yL berkata...

len kali bleh blanja kami makan lagi...

hehehe

K-A!R-yL berkata...

lagi satu..
ada 2-3 gmbr tu ten-q kat adek yg keja kfc 2 sbb tlg amek gmbr kita org smua...

hahaha

Daddy Cool berkata...

Dush! Dengki dan jeles untuk kesekian kalinyer dari blogger yang pemalu...hehehehe

ras-adieza berkata...

la...akak baru demand ngan kam penuhkan meja bila akak sampai sana. Rupa2nya azza pun demand gak..no hal... masuk blog azza..ingat kek keladi...hehehe Tercapai gak hasrat azza jumpa kam, bukan ari tu kata nak main bowling ngan kam?

kakchik berkata...

bestnya dapat jumpa teman bloggers. jelesnya macam ni.

Rashid berkata...

ermm kak kam orang kelantan rupanya.. eee tentu ternganga cek lala tu mendengar azza kecek kelantan..

p/s - cuba gambarkan che lala sedang dalam kekompiusan.. hehe

ari berkata...

Salam Maal Hijrah Kak...
Waaaa... bestnya dpt berjumpa di alam realiti...

.::CeK LaLa::. berkata...

huuuwaaaa.. giler minyak muka!!!
hadik malusss kakkk!!!
Walopon fenatan tp tetap beshh!
Sila jeles kepada yang tak pegi.. hehhe...
Cikgu rashid.. La faham ler ape k.kam n k.azza speaking.. sbb asben La anak kelahiran kelantan, sedara mara asben ramai kelantanis... Kwn baik La kat opis ni pon kelantanis jugak.. sokmo gah kecek klate. hok seney2 jer... hahahhahah!!

Rashid berkata...

CeK LaLa..
hehe.. maaf. sekadar nak bergurau ngan che lala je.

ooo dah pandai rupanya kecek kelantan ek.. "sokmo gah kecek klate. hok seney2 jer".

Azza, saya masih tersenyum cara CeK LaLa kecek kelantan ni.. hebat rupanya.

azza_irah berkata...

AiE bAhRi ...
dah aie takmo jpa..smpai dh buka kolej balik dh..hehe


yani_worldpeace ...
salam Maal Hijrah, moga tahun baru ini lebih membawa keceriaan buatmu


Fireroll ...
macam2 ..


rosesNtheboyz ...
cabaikering leh je...jum..
eh cabai duk kat mana penang ni..

salam perkenalan...

cendawanintim ..
jum la laling..

Aldeany Hope ...
alhamdulillah sehat..slmt kenal..

tkaseh..

napa takde..?..hehe..joinkan diri pasti ada lah kan..

nape x jumpa?..hadirkan diri insya allah jmpa..


K-A!R-yL ...
turn kril n luth lak kali ni..
yup..tq utk adik kfc..

Daddy Cool ..
dushhh....sile dengki n nyampah...

ras-adieza ...
eheheh kaka..kak kam sakan goreng bihun kami g tu..bess..
kek keladi...nnti azza buatkan..
takde lak plan nak main bwling ngn kak kam...hehee


kakchik ...
nnti kita jpa ya kakchik dearie..

ckgu Rashid ...
ekekke lala paham la ckgu..sambil nganga..hehee

ari ...
Salam Maal Hijrah juga...
nnti ada rezki kita pun leh jmpa..

.::CeK LaLa::. ..
sgt2 minyk tapi bes..hehe

nnti speking ngn ckgu rashid la..