Hati-hati yang berdetik..

8 Feb 2009

saya majuk kang...

Cafe kegemaran abg yang juga sering jadi pilihan sy. Route 69 di bandar Perda. menu abg ialah chicken chop. tak pernah jemu, tiap kali mengunjungi cafe ini pasti saja inilah menu pilihan abg. namun sememangnya Route 69 sentiasa menjadi pilihan kami. makanannya memang enak dan yang paling utama 'western' nya memang menjadi. dengan suasana cafe yang cukup damai, dekorasi coklat krim(dulu kuning yang silau), kemudahan wireless, lampu romantik biru kuning(ehekss...i like..) juga kerusinya yang santai menjadikan cafe ini sentiasa penuh siang dan malam.
dan komen abg...
'...jauh 'menjadi' Route 69 dari Damiral's. dah la nak tengok makanan pun tak nampak...kelabu asap je...'


adeh...suka nooo komen gitu...majuk kang...


abg yang susah nak senyum..sy tanpa mekap...sb ingat nak makan dekat2 ngn umah je..

menu:
abg: chicken chop dan air tembikai..
sy: chicken burger dan radix panas..

(teringat dan teringin beger mcD..namun apa dayakan..)

otw balik tiba2 terpandang expo. ehemm..jum bang...masih awl malam. sy takde niat nak beli apa2, cm nak jalan2. kebetulan malam ni ada konvoi motorsikal baru smpai, ntah dari mana. siap ada majlis, bacaan doa semua. abg asyik leka menapak dari satu motor ke satu motor, sy mula mengatur langkah seorang diri. selepas sejam....nada di ruang rindu mula bergema...

abg: ada kat mana..
kat dalam ni...
abg: beli apa...abg tggu kat motor2 ni...cepat sket..tak larat dh ni..
tak beli apa...ok..jap lagi org g situ..

sy hampiri abg yang masih mengelilingi deretan motor...

abg: beli apa..
sy tak beli apa bang...


cuma tudung pink sy kan tertinggal di kampung...tu beli yg ni..murah je..sb baju pink nak pakai takde tudung..

kerongsang ni taknak beli mulanya...tapi bila tanya harga kan bang... kakak kat Padang Besar tu tipu sy la ...dia jual Rm14 kan satu...ni sebijik macam dia jual baru RM10 tau....sebab tu sy amik 3..murah sgt kan...

abg: kasut hbag takde jual ke sini...
dushhhh....majuk kang...

esok masih cuti...jadi ke Pulau Aman ek bang...

dah 3.20am...napa sy masih lum tido..

18 ulasan:

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. berkata...

salam

menarik gak tgk brooch tu ...
neway route 99 nie kat ne yekk..

Hasz berkata...

kak azza...
aik...ckp x beli pape. tgk2 3 kronsang n 1 tudung. amboi... hehehe...

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

dalam n3 ni aku suka papan tanda kedai tu..
route 69...sungguh ammmarekkka.ha ah ah..suka No tu. haih!

azza_irah berkata...

k.i.t.e.p.u.n.y.e...
cafe ni dekta ngn masjid bandar perda bukit mertajam...g la nnti..

hasz..
eheks...nama pun pompuan kan..

cikgu oden..
hahaaa...kawe tau bakpo demo suka 69...hahaaa...duk bangi molek2 deh..sabar2 nak balik tepeng tuh..

Eazy Izzuddin berkata...

salam kak...

cam penah dgr name route 69...

menarik....
xD

Kamsiah berkata...

Azza,western food kalau kat kulim ni
dekat AK 1(AK ONE) tu mmg sedap...dekat mahkamah syariah tu..suasana makan simple ja,open air...jus amra paling best...

nurul iman berkata...

oo...kondem damiral iman ye..org dah btau..hahahahaah

Idalara berkata...

amboi azza..telan air lior je tguk azza n huby mkn western...ni yg rasa nk ajak anak2 g makan ni...
nice brooch...dah lama tk g shopping...

hazlin berkata...

dah lama tak shoping tudung... nk g kelantan, jauh bebenor. si luth ada kat sana kan?

ieyra berkata...

mmg susah tol lah abang kak azza ni nak senyum...hehehe sory menyibuk je
kuat majuk jugak kak azza ni ek....hehehe

Shifu67 berkata...

makcle.... majuk eiiii.... banyak la ko punya majuk.... mujur kat situ tak de jual kasut & handbeg.... kalau dah lagi la cepat ko majuk kannnn!

ONE ZABA berkata...

tu la org pompuan....

mountdweller berkata...

Salam azza,

Uncle selalu juga ke bandar Perda tapi tidak pernah singgah di situ. Lain kali ucnle nak singgahlah pekena steak dan air apple

Tie berkata...

Ooo....jangan kuat sangat merajuk...

Nanti lekas naik kedutnya..hi hi..

Kalau kak tie merajuk, hubby ajak gi jenjalan atau beli something tutup mulut...so tak boleh merajuk lama2, nanti rugi...hi hi...

Daddy Cool berkata...

Tu la dia orang pompuan...kata tak nak beli pe pe...sekali selori di angkutnyer...
Daddy menyokong penuh kenyataan yang telah dibuat oleh abe itu....!!! Hhaahahaha...

p/s: Badan masih sengal-sengal sakit akibat futsal yang bersungguh-sungguh ari tuh...baru sampai ipoh!

azza_irah berkata...

Eazy Izzuddin ...
kat bandar perda eazy...


Kamsiah ...
AK one ek..nnti azza g cari..lum penah smpai...tak jmpa nnti azza cal kak kam ek..hhee


nurul iman ...
ekekek..abg akak bukan suka gelap2 yang...hehee


Idalara ...
ida...g la bawak anak2 kuar makan2..sesekali tntu dorang sronok..pas makan soping...lagi la seronok..hehee


hazlin...
luth ada kelate ke...


ieyra ...
abg akak mmg suah nak senyum ieyra..hehee
majuk?..mmg satu hobi..ekkeke


Shifu67 ...
waaaaa uncle....org suka majuk2 nihh...extreme nya hobi...hahaaaa


ONE ZABA ...
eheksss...sian lak peniaga2 tu kl org pompuan tak soping....


uncle mountdweller...
kalau uncle mai sini cal la azza..insya allah kita leh jmpa..



Tie ...
ehekkss kak tie...abg paham sgt dh..majuk manja..cmpur ngada2...hehee

ddy...
waa...ni kroni shifu la nih...

tak sudah2 kejo bola yg satu tuh...huhuuu...

Rashid berkata...

Tersenyum dengan 2 patah perkataan itu..

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
tiap perkataan tinggalkan makna yg cukup mendalam..