Hati-hati yang berdetik..

22 Feb 2011

Sungguh...Saya Rindu Awak....




As Salam..

Saya tidak boleh tidur. Jarum jam dah pun berputar menghampiri jam 2. Mata masih terkebil-kebil.

Satu blog ke satu blog sy jelajah. Bukan satu entry yang sy baca..tetapi 'berentry entry'...
skrol jauh ke bawah. Baca entry bulan lepas juga tahun lepas..penuh cerita suka duka..penuh kisah penuh emosi sehingga ada kalanya sy tergelak, sy terkedu..sehingga sy menitiskan airmata.

Ada yang telah bertukar tempat kerja, ada yang telah berdua, ada yang kembali sendirian, ada yang dulunya sy tahu hanya seorang diri, kini telah berempat ! wahhhh...

ohh...rupanya sangat banyak yang sy ketinggalan. Sangat banyak yang telah abai kan.
Tiba-tiba rindu menggamit kembali. Sy rindu awk..! Sungguh sy rindu awk..

Rindunya hati ini pada kawan2 blogger sejak sy mula aktif 2006 dan 2008 di blogspot.

Sekian lama menyepi, terasa pulak ralat di hati. Namun sbg manusia biasa, kita punya sebab dan alasan mengapa tindakan itu yg kita ambil. Sy ada sebab tersendiri ..hampir 2 tahun laman hati ini sepi dan sunyi.. Ditambah pula dengan wujud 'mukabuku' yang tampak lebih simple, mudah dan pantas. Blog jd semakin sepi...dan sepi...sungguh sy jd rindu..

Sangat rindu pada teman-teman blogger lama...
saya nak senaraikan semua teman blogger yang dulunya sgt dekat di hati...jika mereka masih mengingati..walau hampir 100% kini menjadi sahabat erat lekat di hati di mukabuku..namun situasi dan ruangnya tidak sama..

usikan di mukabuku tak sama dengan di blog..
senda di mukabuku tak sama dengan di blog..
cakna di mukabuku tak sama dengan di blog..
nasihat di mukabuku tak sama dengan di blog..
perkongsian di mukabuku tak sama dengan di blog..
titisan airmata di mukabuku tak sama dengan di blog..



rindu pada mylaling...cendawanintim yg lebih setahun menyepi di blog tapi sgt aktif d fb..
rindu pada Ct..
pada kak myza..
pada kak tirana..
pada kak hida..(masih sgt aktif)
pada linda my ticer..
shifu..
cikgu oden..
cikgu su..
ruziawati Y..
mamaafiq..
warisku minangrawa..
one z..
kakchik sayangg..
kak idalara..
daddy..
kak zue kembara..
iina glasgow..
mar wales..
Ct..
Abg Am..
Qasih..
Cikgu Azlan Lin..
Cikgu Norish..
Cikgu Ibrahim..
Cikgu PSL..
sisLin..
cikgu Nort..
nashitah..
krasz..
water lily..
uncle mountdweller..
suzi..
papa&mama..
akulah bapak..
dr araz..
cikgu rashid..
zamz..
kak ras..
kak yong..
pak sheikh..
arsaili..
sirD..
kak kamsiah..
lala..
reen..
alia..
nashitah..
lemang..(dugaan utk mu sgt berat tika ini..sabar sayangg...)
cikgu nuee...(tahniah yanggg...telah bertigaa...i likeee...!!)
melo ais..
Dir...(tkasih buatkan akak header yg sgt santekkk...)
krueger a.k.a azman...

maaf jika ada yang sy tidak tersenarai..maklum sahaja jam sudah menunjukkan 2.42am..
sy juga tidak masukkan link utk semua blog saat ini, tapi akan sy update dari masa ke masa..juga sebab dah hampir mencecah jam 3am..

namun...!!

benar sy rindu..
dengan usikan dan gurau senda..
dengan sendu dan rasa yang bertamu..
dengan perkongsian penuh syahdu..
dengan titisan airmata dan pecah ketawa..
sy rindu...

mampukah kita ulangi semua itu..'
menjadikan laman ini tidak lagi kaku dan beku..
berseri berlagu rindu..
bersemangat rasa seperti dulu..?

sy rindu awk...awk dan awk...
sungguh saya rindu..
saat ini..3.02am..
iklan Penanggal la pulak kat tv..haisshhh...~~~




Haiku:
hatiku rindu
delima merah baru
terasa sayu..




...sungguh..sy bisik pada malam..
sy sangat rindukan awk..

25 ulasan:

zino berkata...

selamat kembali..

aliadijamina berkata...

Kak Azza,
Blog lebih mendalam maknanya dari muka buku.

Ya saya juga, Rindu...,

Marzalina berkata...

saya pun rindu =)

.::CeK LaLa::. berkata...

MISS U TOO AKAK CANTIK!!! Muah! mUah!

Shifu67 berkata...

ehh.. rindu gak la kat blog... kena buat gotong-royong ni... operasi bersihkan sawang kat blog... :)

azza_irah berkata...

Zino..
tkasih awk...harap leh kekal lama...:))

azza_irah berkata...

Aliadijamina..
yang,,rindukan kenangan dulu2...tiap2 malam meletup akan nya shoutmix...gara2 cikgu rashid, ddy, lia, reen...kl tak on9 sure duk tercari2...smpi risau2 kut pengsan dpn laptop..hehe...2009..penuh kenangan...

azza_irah berkata...

Marzalina..
yang...akak juga rindu...
sehat ke...:))

azza_irah berkata...

Cek Lala Manisss...
mmuahhss...bila nak jumpa yanggg..
bukan jauh tapi asyik ada kekangan..
rindu nk gusipp gusipp cam dedulu..hikss...

azza_irah berkata...

Shifu67..
hikss cikguu...rindu sapa tuh ekss..
bersih kan lah tersurat tersirat tuhh...org try intai-intai pun tebal nya sawang...hehe..

CT Delima berkata...

Kenangan indah kembali bersemi
Semangat membara sering teruja
Siapa kata diri ini tak merindui
hilang dimata dihati ku ingat jua.

Azza...CT pun rindu ingin berjalan2 kesatu blog kesatu blog macam dulu. Tapi apa kata Azza 'mukabuku' lebih simple, mudah dan pantas.

Semoga kita berdua akan kekal bersama selama2 nya..InsyaAllah

azza_irah berkata...

CT Delima..
hati sebak menahan sendu
terhiris luka dicincang lumat
hilang di mata hati merindu
ke akhir hayat nama tersemat


insyaAllah CT..moga kita kekal bersama..
cuba nak usahakan ni agar blog ni tetap hidup..susah juga rupanya nak memulakan balik..hehee...

iina berkata...

semoga makin aktif berblog ye ;)

azza_irah berkata...

iina..
insyaAllah kak...doa2 lah..harap tak hangat2 tahi ayam ni..ehhe..

Cikgooden berkata...

tq ..ada jugak dalam senarai....blog camtu camni dah bersawang gak...

azza_irah berkata...

CikgoOden..
demo kan antara sahabat kawe hok mula2 zaman aktif dulu..mana leh lupa..

jum sesama kita bersihkan sawang..bg berseri n ceria balik.. :))

Rashid berkata...

Betul tu azza

Senyum tawa .. usik-usikan .. semuanya indahkan. Hanya dengan kata-kata ia bisa bagi kita kekuatan. Ia bisa beri kita semangat .. dalam menjalani kehidupan harian.

kini sy tengok ramai antara teman-teman blogger dulu mula dihimpit kesibukan dan dunia yg tersendiri. Malah ramai juga yg dah tak aktif ..

azza_irah berkata...

Rashid..

ya..
sgt rindukan usikan dan gurau senda teman2 dulu..yang saban waktu menjengah dan bertanya kabar..terasa dekat di hati..kini semua dah menyepi..termasuklah sy juga.. :))

kini semangat kembali dalam diri..insyaAllah nak kembali seperti dulu..jika masih punya ruang dan waktu..
semua bisa jika mahu kan cikgu...:))

lemangcute yang Kosong berkata...

:).. lemang punn windu akak azza yang sentiasa romantik niee..:)

azza_irah berkata...

lemangcute..
yang...akhirnya jengah juga lemang ke sini..
akak sntiasa doakan yang terbaik buat lemang..
moga lemang sntiasa tabah ..kuat dan bertambah kuat.
mmg menitis airmata bila mula2 akak baca entry2 lemang...sb dah lama akak tak jengah ke mana2 blog kan..
terkedu..terkenang..

semoga lemang terus diberi hidayah dan kesabaran olehNya..
pohon padaNya yang...insyaAllah.. hasil yang terbaik utk org yg teraniaya...

Tukang cerita berkata...

salam kak azza.....

saya pun rindu jgk...
akak kan idola saya dalam dunia blogging....
suka tgk dan baca romantik akak dan hubby... :)))

tp tu lah
dek krn kesibukan memasing, semuanya dok tertumpu kat fb je....
anyway...miss youuuuu so muchhhhh kak.....
:)

azza_irah berkata...

Tukang Cerita a.k.a Nurul sayangg..
iskk..sungguh2 akak rindu nk blogging cam dulu...ngn kwn2 dulu..
tadi satu satu blog akak klik..tapi ingtan pun pudar dah mana satu rakan yg salu duk komen n mengomen...hehe..sb dh lama tinggal kan..
jum yang...kita sama2 meriahkan balik ...

miss u..

hazlin berkata...

selamat kembali...
sanggar rindu pada dunia blogging menjadikan akak kembali tegar...
terimakasih kerana merindu warisku minangrawa..
sesungguhnya, blogger kini tidak sama macam kita dulu..
terkini seolah lebih komesial... tahniah kerana dah kembali aktif.. :)

azza_irah berkata...

Hazlin..

memang sgt2 rindukan kita2 dulu..
lain sgt kan..
rasanya dulu penuh kemesraan...penuh ikhlas dan berhemah kita blogging.
sangat beza dgn skrg...dorang main terjah je masuk blog kita..up trafic la..dorang follow dengan syarat kita follow balik..erm..
rasa mcm takde keikhlasan dh..

rindu sgt pd teman2 blogger lama...
jum kita sama2 meriahkan balik zaman kita dulu..:)

yani berkata...

hai kak azza,

nama kita xde pun, hehe...tp ntah napa harini masuk balik ke blog lama, baca blog kak iina dan kak azza balik...rindu gak zaman berblog tahun 2008 dulu2...siap baca balik jugak blog sendiri dan tersenyum2 sendiri.

tahniah kak azza teruskan mengaktifkan dirimu di blogging ya...