Hati-hati yang berdetik..

13 Ogo 2011

Jum dating...




Sungguh hati digamit rindu tiap kali datang ke pulau (panggilan utk Puau Pinang). Jiwa rasa bergetar tatkala kaki terjejak ke sini.
10 lebih tahun menjadi warga pulau...bukan sedikit kenangan tercipta.

Suka duka bergelar siswi..mencari seringgit dua menyara hidup di kilang-kilang sebelum mendapat pekerjaan tetap...memulai hidup baru bergelar isteri....sehingga lah abang diserap ke JPN...semuanya bermula disini.
Rentetan kehidupan yang sukar digarap dengan kata..tapi dikumpul melalui pengalaman yang tidak ternilai.

Melewati jalan kenangan lalu...hati dipagut pilu.
..ternyata sy sangat emosional dalam bab ini. Sahabat, teman juga kekasih hati..menjadikan saya bermelankolik kembali. 4 tahun menganyam kasih di USM...menjadikan kampus itu sebati dan abadi d hati...

Isk..agaknya sy terlalu rindu daerah sibuk dan tidak pernah mati ini. Terbuai saja kenangan lalu pasti tubir mata ini akan tergenang.

Genggaman erat jemari abang sesaat tadi sewaktu kami menyusuri Bazar Ramadhan Gelugor ...melewati bas stop Gelugor...kedai Anikawan (berebut tiket bas balik kg) membuatkan hati bagai tidak percaya...sudah berbelas tahun sy tinggalkan daerah cinta ini.

...sebenarnya saat ini kami di meja makan G9..dan sebenarnya inilah point utama entry ini ~Nurul Ikan Bakar~ berhampiran Marin Batu Uban. Dating time, pasti skali di bulan puasa ini ialah menanti saat berbuka. Salah satu lokasi deting dedulu...hehe..sejak mula2 menjejakkan kaki ke Pulau Mutiara ini.

6.57pm sekarang...selamat berbuka kawan-kawan...

Nota~ bagi yang ingin menikmati ikan bakar yg sgt2 best disinilh...boleh lah cal no ini utk membuat tempahan berbuka......0125625536....

Mmuahhhss semuaaa...


Published with Blogger-droid v1.7.4



6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kenangan yg menggamit memori, segalanya terdetik di sanubari.

azza_irah berkata...

Tanpa Nama...
Siapa pun anda..tkasih kerana singgah disini..
Sekadar lontaran kata hati..merindui saat2 dahulu..

Shifu67 berkata...

tambah ikan bakar pulak dlm item biz on9 ni

Tanpa Nama berkata...

Senang berblog lani, mana2 pun boleh..

azza_irah berkata...

Shifu67....

Heherr..tolong bg no hp sebab kat sini mmg bes ikan bakarnya..heheee

azza_irah berkata...

Tanpa Nama...

Alhamdulillah dengan kemudahan yg ada..