Hati-hati yang berdetik..

22 Ogo 2008

my journey..

ahad - 17 ogos 2008
part i

sebelum bertolak ke KL, sy, suami n kawan2 satu ofisnya menghadiri kenduri di rumah Pengarah Pelajaran Pulau Pinang, Tn Hj Ibrahim bin Mohamad. gambar tak sempat nak amik sb panas yg amat..sempat amik gamba hadiah je yg duk atas keta tengah panas, kami sume duk bteduh bawah pokok. gamba pelamin ada dalam pda abg, amik masa diorang pegi tolong apa2 yang patut sebelum kenduri. sy benar2 rasa tak selesa dgn kebaya yang memaksa sy jalan kontrol2 ayu...adehh...


selesai kenduri...dlm 1.45 sy dan suami bertolak ke KL...


gerai buah di bidor..manggis 3.50rm sekilo...mahal amat..tapi sb tringin nak makan kan..

7.35 malam sy sampai ke hentian jejantas sg buluh...dengan kebaya...adehh...niat nak tukar baju asalnya. tak penah2 g jalan pakai kebaya sehari suntuk..tapi disebabkan abg malas nak bhenti2, dia minta sy pakai je smpai ke KL...


my inesen face ngn kebaya tak mandi sehari suntuk..


berseri sikit lepas mandi..hikss..(nampak pp makin tembam..adehh)

tempat pertama nak dituju...eye on malaysia...

walau berpuluh kali ke KL pun..sy n tetap akan sesat barat ...nasib baik lah ada bende alah ni..berpandu PDA ni la sy sampai juga ke sana tanpa melencung ke tempat2 lain dl...hikss...


part ii

eye on malaysia

berpandukan GPS pada pda abg...terus ke tempat yg dituju. takde la membazir minyak tersilap jalan. asal silap jalan sikit je tol...tol...ada hikmah rupanya mengapa tergerak hati aku dl utk menetap di penang bukan di KL...hikss..eye on malaysia bbrpa bulan je lagi kat KL...tak lama lagi akan dipindahkan ke Melaka. saja sy nak bgtau sb sy tahu ramai lagi org KL dan org yg duk kat KL lum penah naik walau dr beranda umahnya nampak tinggi menonong roda besar tu. sapa lagi nak hargai dan menyokong apa yg ada di negara sendiri kalau bukan rakyatnya kan..(cik nurmala...sile g naik yee..)

ralat sebenarnya...nasib baik gerai kat tepi tasik titwangsa ni on gak tv walaupun agak tersorok..sempat mengintai sedikit perlawanan antara Lee Chong Wei dan Li Dan..

..hati sy dan eye on malaysia seakan ada sesuatu..terasa terikat..
seakan magnet menarik sy utk ke sana..biar lah hanya sy yang tahu...akan sy simpan hingga mata terpejam..

10 ulasan:

Tirana berkata...

Lind dengan kebaya..ayu gitu..hehehe

Lind..kak tirana yang dah hampir 5 tahun dok KL ni pun masih tersesat-sesat lagi.. Jalan KL ni bersimpang siur..kadang-kadang confiuzzzzzz..

azza_irah berkata...

hehe kak...tu la psl..nasib baik pda abg ada gps...kl tak alamat ntah ke mana kami p..
tgh duk update lagi ni..

Nurmala berkata...

ala...bqn
ni yg jeles ni..
makan hati tgk akak naik eye on malaysia..hahaha~~

suara berkata...

hehe... jalan dengan berkebaya... kontrol ayu... ala-ala gadis melayu terakhir gitu...

azza berkata...

mala..
sile2 naik ye...hikss..

su..
kontrol abih..panas yg amat..rimas sume ada..hehe..

ras-adieza berkata...

gayat tak masa naik tu.....bila tengok bawah? Tengok macam cool jer..

azza berkata...

kak ras...
tak gayat la kak...biasa je..bawah tu air..g la naik nnti kak...smpai bulan 10 je kat KL..pastu pindah ke melaka..

~Cinta Milo Ais~ berkata...

kak azza..kalau naik eye on msia tu pakai kebaya lagi cun hehehee

arsaili berkata...

salam..wahh sonoknya berjalan2...tapi memang betul..in order nak menghayati sesuatu perjalanan, pakaian kena la sesuai..baru selesa ..ehehe

azza berkata...

milo ais..
heheh..pastu kontrol2 atas tu tersangkut kain kat pintu..ekkee

arsaili..
yup betul tu..takkan nak menapak tgh panas kat maha tu ngn kebaya...