Hati-hati yang berdetik..

14 Sep 2008

internet down tapi berbaloi...

hujung minggu yang memenatkan..

petang ni bila sy buka je blog...banyak nya msg...


hehee terima kasih pd teman2 yang tetap juga ingat pd sy walaupun sy tak online. petang jumaat lagi internet dah slow2 siput..akhirnya down terus..sehinggalah petang td baru kembali pulih dan hati sy kembali berbunga.



namun 3 hari ni tetap dipenuhi dengan pelbagai aktiviti...
internet down 3 ari ya..itu sebab sy tidak online. bukan penat shopping hikss..


jumaat..
lepas skolah sy dan kawan2 terus ke parit buntar. walau keletihan berpuasa..misi mesti dilaksana ..smpai di sana tatkala mentari terik memancar, tapi semangat punya hal...rambang mata memilih. namun sepanjang perjalanan sy hanya lena. tak tahu kenapa arini sy letih teramat. tubuh rs lemah sgt2. akhirnya 3 orang kwn sy beli jugak sepasang sorang baju..hanya sy yang balik berbekalkan keletihan dan kepanasan yg amat sgt. letih punya psl tak daya nak pilih baju. ada baju yg sy berkenan, kebaya coklat n merah, tapi hanya baju je dijual bukan sepasang dengan kain. yg sepasang hanya ada kaler pelangi dan biru tua. ermm..biru tua tu mcm cantik jugak. tapi mood nak membeli sy dah terbang melayang...ingt nak balik je ni..
tapi for sure...sy pasti akan ajak abg dtg nnti..
antara baju2 yg menawan kalbu..

k'shila sorang je larat memilih..yg lain dah mula cari tempat duduk..

kebaya pelangi biru kuning tu menawan..tapi sy letih nak masuk fitting room..

rambang mata...sy nak merah menyala..tapi takde...

sampai umah jam 6.30....
lepas bbuka terus sy terlena depan tv...solat isyak jam 2 pagi..

sabtu...
tghri sy n abg bersiap2. abg ajak g tgk umah. pelik tapi ikut je lah. hati nak g parit buntar lagi skali..teringt2 baju kebaya tu. tapi abg kata panas sgt, so abg lencong kereta ke carefour nak tgk promosi rumah. sy malas nak amik tahu sebab mata sy hanya fokus pada baju. jenuh tgk baju2 kat butik luar c4 takde yg berkenan. abg kata jom ke jusco. jusco tu dah la luas. abg nak sy pusing cari baju yg berkenan. nak amik hati pusing jugak la walau hati sy lebih pd kebaya parit buntar tu. lupa la nak amik gamba nama kedai tu. kedai dia nama GREY ya...kelabu...tapi baju2 dlm tu sume warna warni menawan hati. satu jusco pusing tak de yang berkenan. abg kata jom kita g pulau..penang....g megamall dekat komtar. dalam hati heran gak psl abg baik hati sgt arini bawak sy pusing smpai 3 4 pasaraya pose2 ni.

pusing2 megamall...takde jugak...hati tak terbuka. ada selai telekung sembahyang tu sy berkenan..abg kata balik beli kat kelantan je nnti ..lagi cantik..ermm..tak beli siap yaa..akhirnya keluar dari megamall tanpa beli apa2...

decor nak raya di jusco...


abg kata.. tesco jom...aikk..aku rasa abg baik hati sgt2. sebelum singgah tesco, abg singgah marin ikan bakar dl..tempah tempat utk berbuka nanti. Nurul Ikan Bakar..sini mmg bess...ikan dia mmg segar..dl2 aku salu makan kat sini..sejak2 pindah ke BM jarang dah la..jauh sgt..tak berbaloi ngn tol sume..

so pastu terus ke tesco...pusing sana sini...jam 6 kuar ...singgah tepi pantai otw nak ke tempat ikan bakar.. pantai ni berdepan ngn tesco n mengadap jambatan penang. zaman study dulu salu la ke sini amik angin petang2. ada nama panggilan yg budak2 usm beri pd pantai ni dl..jenuh pk tak mai2 jugak...ada org tahu ke...

sementara tggu berbuka..
kul 7 sy dan abg dah mengambil tempat di Nurul Ikan Bakar. meriah...ditambah dengan lampu liplap dan decor ala2 kampung. leh makan bersila.. atau dalam umah atap nipah bertemankan cahaya lampu yg ala2 desa.


balik umh jam 10 mlm....zzzzzzzzz...

ahad..
pepagi kwn sy anta msg...

u tak g pacific ke...ada sale utk member card.

uikss...org kata peluang jgn lepas kan..
tghri sy siap2 baru kejut abg dari tido...jom parit buntar...terkedu dia..terpisat2 mata tengok sy dah siap pakai tudung sume..ekekkee...kena pandai la..kl tak siap lagi mau nya abg pk idea lain. sy ckp sy duk teringatkan baju tu...sms kwn psl pasific lum ckp..nnti lah..

smpai parit buntar terus ke kedai GREY..nampak muka aku..tersengeh adik tu. smbil gelak dia kata...
ehhehe akhirnya cikgu pusing2 datang jugak sini...
ingat nya psl..jauh2 pun sy sampai gak..
mmg la..hati dah berkenan. sy tanya dia ada tak kwn sy dtg beli kbya ni..dia kata takde lak..sy msg zam n kak nor..bgtau sy cnfirm ngn baju yg kami tgk ari jumaat lps...hehee ...

ni la baju nya...biru maaa raya ni..sebenarnya sy nak merah. tapi kebaya ni kaler merah ada baju je..pakai ngn jeans or so on..takde sepasang..takkan sy nak pakai jeans raya2 kan..so kaler2 lain tak menawan kalbu..sy pilih biru la...walaupun sy cukup tak suka kaler biru..nak kena pk la pulak kasut biru takde..hbag mana yg masuk ngn baju ni ekk..bracelet biru baru beli...hiksss...agak2 matching la kut ngn baju ni..
ni la baju nyaaa...merah bertukar biru...


ni dia nya manik2 labuci kat bahagian leher n tulang depan...


otw nak balik...sy kata kasut takde yg match...so abg kata nak beli kat mana..apa lagi...ehemmm.......
kwn sms pagi td..pacific ada offer utk member card..leh la tgk2 kut2 ada yg ssuai..

abg diam...makna nya...
yessss....

terus ke pacific...sale utk mmber card...sy masuk ke pacific abg ke kedai camera. pusing kiri kanan 7 8 kali tmpat kasut n hbag...akhirnya setelah sejam setengah, sy cal abg..
sy tggu di watson ya..
abg tgk kat tgn sy..satu apa pun tak beli...

masuk watson...beli loose powder n foundation...bla bla ngn promoter situ hampir sejam...cal abg..abg kata dia ada kat luar watson...nak pengsan dah..sy jengok luar watson..tu diaaa....abg mcm org tak makan 3 4 ari...adehaiii..sian la pulak...sy tahu dia bukan penat sgt pose..tapi penat sb nunggu sy...ekkeke..sabo...nak buat camna...dapat pahala sabar bulan2 pose....hikssss...
singgah bazar ramadhan taman pauh indah...
yummy...nasi kerabu oleh kakak yang manis dengan senyuman...
nasi krabu so tu tokse bubuh kerabu dio deh kak...




sekian mekaseh...utk hujung minggu yang memenatkan...tensen sb internet down..tapi dipenuhi dengan pelbagai aktiviti yg meransang minda dan poket.. :)

23 ulasan:

~Cinta Milo Ais~ berkata...

seronoknya shopping eh...saya satu apa pun tak beli lagi ngehehe..tak raya la kot huhu

Tirana berkata...

Adoila..penatnya baca cerita lind ni... Kak Tirana ni entah bila nak beli baju raya..hehehehe.. Malas nak beria-ia.. Memang macam tu pun tiap-tiap tahun.

azza berkata...

melo..
org nak bawak kita ikut je la..hehe


kak tirana..
hehee...sy lagi penat kak..
tak sangka pose2 pun sy larat buat sume ni..hehe

azlanlin berkata...

"Waduh...patutlah naik BIRU mata hitamku",bisik hati cik abang apa bila terpandangkan baju kebaya biru... jenuh menunggu! Takpa, sabor je ler demi isteri terCHENTA...

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) berkata...

uih kalau bershooping mmg tak hingat penat..ape lagi mmg nak cari brg hehe...
cantik ler baju raya tu..saya pakai baju recycle je..malas ler nak beli baru pasal dok rumah je..klu keje mau gak melaram beli byk2 & cantik2 hehe...

SaDi berkata...

seronoknya shopping... huahuahuahuahua.... sadi pun hari ni shopping... huahuahua... hilang stress...hehehe... :)

azza_irah berkata...

azlanlin..
MemBeso n BosBeso sama fungsi tau..cm MemBeso kuasa lebih sket la...heheee

nrinna..
shoping mmg tak ingt penat..ekkee..
azza pun beli selai je.yg lain2 recycle nya..

sadi..
sopingg mmg leh ilangkan stress..hehe

azlanlin berkata...

To Azza:

Jika u pulak yg berperanan seperti MemBeso...tentunya u jenuh nak tangkis... kan?

azza berkata...

azlanlin...
leh je..
kan u kata biar kita yg kuasai minda...ekekkee

Rashid berkata...

salam azza,
WAHHHHHHHHHH bukan main sakan nak raya nampak.. eee azza ni minat sangat warna merah ya. Apa kata pakai baju warna purple ke, warna oren ke..tentu comel & ayu. he he

@k@kPOKPEK berkata...

waahh.. shopping sakan ye..
ada ke tinggalkan untuk kawan2 yang lain tu??

Sufi Idany berkata...

erm.... ppuan ngan shoping moping ni tak leh di ceraikan.... sumer skang ni tgh domam nak rayo.... domam shoping.... ari ida g Subang.... saja meronda... mak ai.... full parking, n full house laa.... masing nak shoping tuk raya.... lagu2 raya pun dh berkumandang.... tp.... jiwa ida tk rasa mcm nak raya.... ahaks!!!

iina berkata...

amboi22 shopping ye. sampai teringat2 masa nak tido hehehe.. mesti best nak raya dah 2 minggu pose nie.. sini.. mood raya biasa je.. shopping takde pe sangat pun.. jualan baju raya xde.. kuih raya xde.. tudung raya xde.. apa2 raya pun xde.. yg ada xmas raya.. semua dah pakat jual brg utk xmas.. tumpg jelah raya mat saleh kan

azza berkata...

cikgu rashid..
oren, pepel pun minat cikgu...ekkee..nnti sy postkan gamba baju oren ye..

@pokpek...
ekekke kak..perli sy...ikut hati nak borong sume..hehe

ida..
bicara seorang teman..biar kita kuasai minda...tenangkan hati ya..

iina..
ermm iina..nak buat camna kan..sabar je lah..tapi kemeriahan tetap dirasa kan...nnti pengalaman camtu takleh nak cari dah kat malaysia ni tau..

13may berkata...

hehhe hehe...sakan kamu di hujung minggu yea :D

Cikgooden ...(Selumbar Emas). berkata...

bagi aku, hang pakai baju apa pun nampak ok. (dah nampak skit2 kembangnya tu...) ha ha ha..

azza berkata...

13may...
ni je masa yg ada nak soping moping..ari skolah sebuk dh..hehe

cikgooden..
bukan sikit..banyakkkk kembang nihh..kekee

.::WaNiE::. berkata...

biasalar ppn kalau ati dah berkenan..pusing lar kat mana pun mesti hati tingat yg tu jgak:P

smlm jalan p jusco ada berkenan kasut sekali xdek saiz..waaa sedih majuk terus xnak beli

Kamsiah berkata...

azza..dah sambar berapa pasang baju kurung/kebaya..??akak cuma siapkan hak anak2 dulu..mak ayah..last minit pun takpe..tp mmg kat parit buntar tu rambang mata la..murah2 lak tu

ras-adieza berkata...

untung punya cik abang yang.....bersabar dan sabar. hehehe.. Kalau abang akak tak hingin dia nak temankan akak soping.

Saja nak tunjuk baju cantik dia, nak bagi orang jeles. biru lak tu....warna kegemaranku.

kuncop berkata...

amboi azza..
mentang1 3 hari tak online, lepaskan geram namapak.. raya tahun ni kaler biru ek~??
cantik.. cantik... kalau azza pakai warna biru ni mesti kulit nampak lagi putih melepak...

Nurmala berkata...

Seb baik la abg akak tu larat nak melayan akak..kalau tunang kita dah penat, harus lah dia kata “esok je la”..”minggu depan la”..nasib badan…

cendawanintim berkata...

wahhhhhh, sakan shopping lalinggg...kasutnyer belum settle yer..pelan2 cari...