Hati-hati yang berdetik..

8 Okt 2008

memenuhi permintaan teman..

sekadar memenuhi permintaan teman..walau badan dan emosi sy agak tak selesa skrg. ini baju n segala bagai yg sy pakai pada hari ini ke sekolah..

seronok bermain dengan warna..
kadangkala warna yang menentukan mood dan perawakan kita pada hari itu. jiwa dan perwatakan tidak selari dengan pemilihan warna juga bukan masalah yang besar..kerana kadangkala kita punya pelbagai watak bersesuaian dengan situasi yg kita hadapi..tambah2 lagi bg warga pendidik yg berdepan dengan sejuta karenah anak murid yang pastinya menuntut sejuta jua kesabaran menggunakan psikologi yang maha hebat.


lalingg...ni la hbag yg kite ckp tuhh..

mata sy yg kian letih sehingga ditegur oleh rakan sekerja..

nurul nadira insyirah...maklong miss u..

~~azam sy utk tido awl malam ni..kerana otak sy dah takleh nak pk n emosi sy semput2 tggu masa nak meledak saja..satu badan dah mula lenguh2...kata org tido seketika boleh menenangkan apa yg menyerabutkan..betul ek...sapa nampak sarung hp merah sy..tolong kembalikan..~~~

esok khamis..berbatik seMalaysia..

merah lagi..

apa jua tafsiran dan penilaian orang..pokok pangkalnya hati nurani kita..

24 ulasan:

cendawanintim berkata...

lalingggg,

cantikkkk!!

cHeRyNa PiReS berkata...

bile sha pakai sedondon dari kepale ke kaki...org kate macam cikgu..skang terbukti kebenarannye:D

selamat hari raye...

*tumpang lompat dlm blog nieh ek:D

Rashid berkata...

sekadar nak ungkapkan kata-kata;

"cikgu azza yang bergaya, pasti anak murid suka..."

Memang warna memberikan pelbagai tafsiran & mood kepada orang lain dan empunya diri..

indahnya melihat warna laut yang jernih kebiru-biruan..

Tirana berkata...

Lind..depan murid-murid, bukan saya penampilan kena control tapi emosi jugak kena control sebab itu kadang-kadang kita rasa letih semacam sebab tak boleh lepaskan emosi sebarangan macam juga kak tirana pendam emosi depan anak-anak tapi kalau dah tak tahan sangat, lari masuk bilik air..hehehe

Suzi berkata...

salam azza...
merah menawan...cikgu kena kemas dan cantik...baru berkeyakinan depan anak murid ye tak?

Wawa_Nadwa berkata...

uish.
wawa x ske ari khamis sbb kena pkai batik.
wahahaha!
leceh nk gosok la kak.
=)

cantek plak tgk akk pkai merah.
i likeeeeee..
(^_^)

Sufi Idany berkata...

Merahnya kak azza ni.... huhhuu mmg tau pun favoret kaler dia merah.... sesuai dgn orgnya... mmg sut laa...

JINGGO berkata...

saya terlewat masuk : merah lagi - itu warna yang ngam dengan kerjaya dan persenoliti cgu , tapi kata bijak pandai kita jangan pakai lebih daripada 3 warna......warna akan menimbulkan aura semasa , sebagai seorang guru. itu warna yang terbaik !!! tapi tengok pula kesesuaian

@k@kPOKPEK berkata...

cam mak datin lerr..

@LiYaNNuaR berkata...

so nice... suke tengokkk... terpasona gitu... 'ayat adik sya tu tau, sya pinjam kejap!'

Mak Su berkata...

awat? tak cukup tido ker?

IZZUDDIN ALI berkata...

Membeli beras di kedai nyonya,
Sebelum membeli dihulur panjar,
Cikgu Azza bergaya orangnya,
Tak terabaikah mendidik pelajar?

Anak muda jalan melahu,
Melahu sambil mendengar lahan
Wahai cikgu, hamba nak tahu,
Mengapa yang merah jadi pilihan?

*panjar- cengkeram
*melahu-jalan tiada tujuan
*lahan-lagu rama Arab

azza_irah berkata...

laling...
mmg cantikk...beli la nnti..kita tggu yg pink tu turun rega..

cheryna..
ekekke..no komen buleh..
dl masa akak skolah salu duk prati cikgu pakai sedondon atas smpai bwh..dlm hati sure ngata..apa la cikgu ni itu ini..bila dh jd cikgu..ntah la..kita pulak yg terikut2..

Akak berkata...

Salam Azza...

Wow...Cantiknya!!!

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
biru..? azza tak suka biru..ehehe..
hijau n kuning jadi pilihan..

kak tirana..
hehe kak..sama la ..kl kat depan adik2 n mak..kena tahan wl nak nangis..lin anak sulung..takleh nangis depan diorg..

suzi..
itu pendapat azza gak..tapi lain org lain pendapatnya..ada org pk cikgu yg bgaya akan mengabaikan murid..betul ke..

wawa..
sama la..akak cukup malas nak iron baju batik..gosok2 kedut gak..ishh..

cb la memakai merah..pasti terasa kelainannya..

azza_irah berkata...

ida...
nnti kita jmpa len kali ida pakai merah lak ya..

bro jinggo..
cikgu bukan yg pertama kali ni..sebuk ya..

merah putih warna selamat..meneutralkan situasi..

@pp...
mak datin sengkek...hehee

@liyann..
akak pun nak guna la word tu..
terpasona...hehee

maksu..
penat maksu..badan rs lemah..

azza_irah berkata...

*panjar- cengkeram
*melahu-jalan tiada tujuan
*lahan-lagu rama Arab

perlahan tutur sopan bicara
gemersik seruling tidak terbanding
bergaya dan mendidik dua perkara
rasa tak salah seiring berganding

anak cina memasang lukah
terkena ikan ada penyengat
merah ceria yakin melangkah
buat sy kembali bersemangat

smthing happen cikgu izzuddin..
ada yg tidak kena ..?

azza_irah berkata...

salam kak..
cb lah pakai merah nnti..

IZZUDDIN ALI berkata...

Cikgu Azza,

Gadis rupawan memasang dupa
anyam ketupat atas pedati
Gaya mu puan tiada salahnya
Cuma takut anak murid lupa diri

Bunga seroja di atas para
Jatuh menimpa buah berangan
kalau hamba tersalah bicara
kemaafan juga hamba pohonkan.

azza_irah berkata...

cikgu izzuddin..

bermain seremban teman sebaya
riang tersenyum siul senada
anak istimewa pelanggan saya
seputih salju tiada bernoda

hinggap camar di pohon ara
bertingkah merdu mersik siulan
tiada salah tersekat bicara
sama menegur jadikan amalan

Cikgooden ...(Selumbar Emas). berkata...

merah lagi...agaknya tahun ni tahun merah ka?..


azza guru pendidikan khas?..ohh.opsyen yg mulia.

ras-adieza berkata...

best tengok azza setiap kali melaram...ada jer berdondon dari atas sampai lah bawah... akak main capai jer...apa yang boleh kalau gi keja...

azza_irah berkata...

cikgooden..
iya..sy guru pkbp..

sepanjang tahun berwarna warni cikgu..tak ada warna khusus..cm merah menarik di hati sy..

kak ras..
hehe..saja suka2..seronok lak bila disuai padan warna2 ni..

Sufi Idany berkata...

amboi.... berbalas pantun nmpk? mood yang baik ke kak ?