Hati-hati yang berdetik..

15 Okt 2008

sandwich airmata..

riang ria di hari rabu. arini kelas sy membuat sandwich tuna. sebenarnya setiap rabu memang kami akan adakan aktiviti dari pagi hingga ke loceng akhir berbunyi, samada di dalam kelas atau di luar bilik darjah. antara aktiviti yang telah dibuat sepanjang tahun ini ialah berkhemah di padang sambil membakar sate, sukaneka, aerobik, bowling, round island, memasak..pelbagai menu dah..dapur kelas sentiasa berasap setiap rabu.

mggu depan anak2 ini akan dibawa ke Pusat Kokurikulum utk aktiviti merempuh halangan. setelah puas sy pusing2 tarikh(kerana jadual Pusat Ko terlalu padat) akhirnya dengan menggunakan budi bicara dapat juga 20 Oktober ini anak2 ini ke sana..alhamdulillah..

menahan....adehhhh...muka2 sorang tak tahan pedih bawang..

akhirnya...

menitik2 airmata...

ada papparazi..tggu masa nak candid je...dushhh

merah samar warna yang cukup manis sebenarnya..

menjadikan anda dipandang mesra dan disenangi..

buat anda melangkah tenang sepanjang hari...

23 ulasan:

marzalina berkata...

hehe...sian la pulak intan tgk kak azza..mesti sedap sandwich airmata tu ye :)

azlanlin berkata...

Itulah keadaan kita tatkala memotong bawang...hingga menitis air mata? huhuhu.

Adakah teringatkan seseorang yang terpaksa makan tapau?

Adakah teringatkan entena versi baru?

Macam-macam ada!

BEiB berkata...

Merah jambu...!
matanya
idungnya
skafnya
bajunya
serba semua..
waima...airmata...heheh

PETUA ORG TUA2:
1.Letakan logam (paku) kat bawah idung masa menyiang bawang...
2. cucuk sebiji bawang dihujung mata pisau semasa kupas bawang..
InsyaALLAH..mata takkan berair
waALLAHuaklam..

@k@kPOKPEK berkata...

bawang ptih bawang merah... huhu..

Nurmala berkata...

oo..
kelas skang ni ada dapur ek kak??

nurul iman berkata...

hehehe..smbil potong bawang pun de drama air mata..")

Sufi Idany berkata...

sian akak...merah mata potong bawang.... hihihi... sob3

cikya berkata...

Saya yang tgk pun nak menagis sekali. Hhhehhehe...tak tahan jugak.

Suzi berkata...

salam azza...alahai kesiannya...
anak2 tu mesti seronok...kan? sbb anak2 saya kat sini pun ada aktiviti mcm ni...seminggu sekali kot...seronok betul....mulalah nak praktik kat rumah...siap ofer nak tolong kat dapur...

~Cinta Milo Ais~ berkata...

senang je tak nak bagi keluar air mata...kita potong bawang sambil pejam mata hehe

Rashid berkata...

wawaaaaa...

cantik juga azza menangis ya. hiks!!!
(gurau jer)

::CeK LaLa:: berkata...

sandwich air mata kasih...
mesti sedap!
cantek akak ari ni...

cendawanintim berkata...

alololo my lalinggggg...

wakkkkkkkkkk...doploh ari bulan tuh...ermmmm..comel kan tarikh tuh!

Mr. Azman @ Kreuger berkata...

hehehehe... baru ingat nanges pasal ape tadik... ekekeke buat suspend jer akak ni kan...

Kreuger®

Shifu67 berkata...

8:17 pg.... jelas sekali aku sorang je yg sedang online & singgah kat sini... hehehe! Pasal hari ni aku free... budak2 tak de, pegi rombongan!

Respekkk kat korang disekolah pendidikan khas. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul

Brahimnyior berkata...

Sabor jelah.....

lady D berkata...

sandwich air mata namanya tue....hikhikhik

Mak Su berkata...

wakakaka, nah! tisu! tadi gua cilok kat mekDi

Yanmie berkata...

wah..bestnya siap bleh msk2 lg...ingat masa raya aritu tlg mak mntua potong bawang...heheheee..air mata meleleh kena gelak...isk..malu..

tegezoot berkata...

manis sungguh gambar nangis tak sedih tu... hehe

salam kenal...

f_mgh berkata...

manis betul cikgu. Dh ada yg punya ka?

Daddy Cool berkata...

Huh...meleleh...minggu depan sekolah kitorang pulak dan wat hari koko..ada pulak pertandingan wat sandwich...ni tak bleh jadi ni..kena prepare awal-awal...pakai gogle waktu potong bawang!

Al-BIMA SAKTI berkata...

salam,

tak nak kuar air mata, jgn potong bawang... he he he...