Hati-hati yang berdetik..

12 Nov 2008

kakchik yg buat sy tersentuh...




puisi yang indah..
juga dari seorang insan yang kini sy ukirkan namanya indah di hati..
terima kasih kakchik....

sy mengenali beliau dalam sebulan lebih..tapi kemesraan dan ketenangan beliau mencuit hati sy. secara ikhlas, hati sy tersentuh sebenarnya dengan cara beliau melayan tiap msg n komen sy..
tersentuh dengan cara beliau mendekati sy..

pertama kali bertego sapa..hati sy bagai terimbas kenangan lalu..
sy pernah punya teman/kakak yg begitu dekat di hati..
mgkin kesilapan di pihak sy agaknya sehingga kami tidak semesra dl..
mgkin bicara kakchik yg lembut membuatkan sy rindu kenangan lalu..

utk kakchik..
terima kasih kerana terima azza sebagai adik..
ikhlas utk kakchik..

20 ulasan:

whitetulip berkata...

Ramai yang sayang kak azza...tentu dapat menceriakan hari2 mendatang kan...

JINGGO berkata...

komen serupa diatas : ramai yg sayangkan azza....tentu dapat menceritakan hari2 mendatangkan.....

en_me berkata...

me pong sayang uooolsss.. ammvoiii

azza_irah berkata...

me too syg whitetulip, cikgu jinggo dan en me...hehee...mmauhss..

kakchik berkata...

azza dearie,

tak terkata rasanya melihat dan membaca entri sebegini khusus. sesungguhnya Allah telah pun kini mempertautkan hati-hati kita kerana bermulanya persahabatan ini dengan memahami diri masing-masing melalui tulisan-tulisan kita di alam blog ini.

kakchik amat tersentuh di atas penghargaan ini. hanya Allah yang mampu membalasnya dengan balasan yang paling setimpal untuk azza.

terima kasih dik.

azza_irah berkata...

kakchik..
sepatutnya sy yg bsyukur..
sy tak punya kakak n abg..anak sulung..
melihat kelembutan dan kesantunan ayat2 kakchik buat hati sy sejuk..kadang2 org nampak kita kuat..sbnrnya dlm situasi tertentu ..i'm so fragile..

kakchik..tkaseh byk2..

Daddy Cool berkata...

Adeh....daddy nie ada dua tiga blog kena handle...personal blog ni baru start bulan August hari tuh...
bila dah bina blog nie pribadi rupa-rupanya konsepnya terlalu banyak bezanya...

AKU MASIH BELAJAR....

mountdweller berkata...

Salam azza,

Itu satu petanda yang baik.

Bila Allah menyayangi seseorang hambanya, manusia juga akan menyayanginya!

iina berkata...

Yang pastinya bila kita ikhlas, kasih sayang dan persahabatan akan datang dengan sendiri..

Dr.Araz berkata...

He...he...tak tau nak kata apa. but suke membaca all of ulasan. Alhamdulillah..

Cikgooden ...(Selumbar Emas). berkata...

komen aku...aku rangkumkan semua sekali yang diatas..

haa..tu la komen aku. sama ja...

"buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali"

SaDi berkata...

so sweet :)

BEiB berkata...

jeles rasanya bila ramai yang sayang kat azza ni...
camana nak buat supaya ramai org sayang kat kita?
Berikan resepi @ petua sikit...?
hehehe

zino berkata...

semuga persahabatan tu berkekalan ..

Brahimnyior berkata...

Azza, blog azza saya sentiasa kunjungi, selain Tirana, Pokli, Razor dan lain-lain.

Sayang ni, abstrak sifatnya. Tak boleh diukur dengan wang ringgit, tapi boleh difahami atau dihayati.

arryani berkata...

Salam Azza.....

Perhubungan itu untuk dinikmat bukan untuk ditangisi.

μάγά berkata...

Keikhlasan dalam persahabatan tentu sekali "nikmat" itu kita perolehi... Sungguh.. tiap ciptaannya itu punyai kelebihan yang tersendiri...

Big Mamma Bukhari berkata...

seronok ramai kawankan? nak pulak yg memahami kita..

Brahimnyior berkata...

Azza, mengapa saya masukkan entry Azza di judul "Azza, Guru Prolifik?"

Sebab memang Azza prolifik (aktif dalam penulisan blog)

Saya tak lupa, Azza antara blogger yang mula-mula masuk blog saya, dan tinggalkan jejak.

Banyak yang saya belajar, terima kasih sahabat.

ummu Masyitah berkata...

entry yang menyentuh kalbu..
hmm sebabnya nama kakchik tuh,macam nama kakak angkat saya di sekolah dulu.