Hati-hati yang berdetik..

18 Nov 2008

ole-ole dari Kota Tanjung Pinang Kota Gurindam...

abg dah pulang..jam 5.30 pagi tadi ada ketukan perlahan di tingkap bilik utama kami. . 5 hari di Perlis handle Kursus Kayak...balik ke rumah tidak sampai 24 jam, abang berangkat pula ke Kota Tanjung Pinang, Indonesia selama 4 hari. alhamdulillah..abg dah kembali. sy kembali lega...
dan seperti biasa...jika abg ke tempat2 begitu pasti ole-ole begini ada utk sy..

memang sy suka sgt2 baju2 sebegini...

dress smpai paras betis..kain kapas..rasa selesa bila dipakai..

namun yg buat sy makin2 terpikat ialah kedut2 di lehernya...nampak manis bila terletak elok di bahu...hiksss...english style...tambah2 putih maroon..

yang ini pula warna coklat..salah satu warna kegemaran sy...juga punya kedut2 di leher2...



sedikit perkongsian dr abg utk sy ..

Balai Adat Istiadat Melayu, Pulau Penyengat..

Masjid Raya Sultan Riau yang kubahnya diperbuat daripada jutaan biji putih telur..

bertukar cenderahati antara Pengarah Pelajaran P.Pinang Tn Hj Ibrahim dengan Pentadbir SMA Negeri 5, Tanjung Pinang..

Tuan Pengarah dan rombongan melawat Makam Daeng Celak di Ulu Riau..

perjalanan dengan bot dari Stulang Laut ke Pelabuhan Tanjung Pura Tanjung Pinang yang mengambil masa selama 2 jam 45 minit..

~~~~~~~~~~~

GURINDAM PASAL KE SEPULUH

dengan bapa jangan durhaka

supaya Allah tidak murka

dengan ibu hendaklah hormat

supaya badan dapat selamat

dengan anak janganlah lalai

supaya boleh naik di tengah balai

dengan kawan hendaklah adil

supaya tangannya jadi kapil

24 ulasan:

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

tak mabuk laut ker?. ha ha ha.

♥miss zaza♥ berkata...

baju puteh maroon tu shanteq akak!
bertuah badan ;P

Eazy Izzuddin berkata...

wow kak....
cantik baju 2...
xD

Rashid berkata...

salam azza..
Jarang saya tengok baju cam tu.. biasanya gadis cina suka pakai. Tapi ngan azza pun apa-apapun sesuai..

azza_irah berkata...

cikgooden..
den kat umah ..mmg tak mabuk..hikss..

zaza..
mmg shantek yang...hehee

eazy..
yup...hikss..

cikgu rashid..
hehee..mekaseh..sapa2 pun yg pakai baju gitu mmg nampak manis..

AiE bAhRi berkata...

wah kak..
confirm sweet..
makin sweet la..

Desperado berkata...

Waaa...manyak siok ooo...jalan-jalan! Baju tu lagi lawa kalau orang nya pakai, than post kat blog nie...ahaks!

cendawanintim berkata...

lalingggg,

baju tuh sangat cantik kalu dipakai ngan inner...

best kan dapat pezen dari yang tersayang...

nanti pakai post la kat blog nih...mesti abang tersenyum lebar...

Monkey D Luffy berkata...

mcm seksa jer baju tu

Sufi Idany berkata...

nice blouse laa kak.... nak gak bleh? tp simpan dlm lemari je laa .... tk muat kot.... :P nnt kurus lagi bleh laa....huhuhuh

kakchik berkata...

salam untuk azza dearie,

gembirakan? semoga terubat segala rindu dan berbahagialah ...

kakchik pun suka dress begitu.

pandai juga suami azza ya? dia dah tahu isterinya suka apa...

Suzi berkata...

seronok le abe dah balik ye....dpt ole2 lagi...cantik baju2 tu... :)

apei budak kampung berkata...

nice dress..

reena berkata...

amboii...tanteknya...pandainya hubby sis pilih...

Shifu67 berkata...

abg balik bawa ole2... lepas tu azza lak jadi ole2 abg.... hehehe

mommy otai berkata...

suke gile baju cmtuh..ahaks..kalo tau leh kirim jgk .hehehe..cpt la pakai..nk tgk!!!

::CeK LaLa:: berkata...

La pon suke baju2 mcm tu...
cantik menariik.. tertarikkkk!!

ras-adieza berkata...

jelesnyer abang dia belikan baju tantek. pandai huby azza memilih macam pompuan gak. azza pakai baju tu waktu bila?

Kamsiah berkata...

azza..baju yg cantik tu pakai utk hubby je tau hehe...suami yg caring ya...sentiasa ingat kat wifenya

kuIna Jentayutiara berkata...

chantek baju2 tu... kain kapas dr indon memang sejuk d pakai ... lg 1 kat sana sngat murah... betul kan

μάγά berkata...

maya suka yg 1st tu.. ala2 eglish style..
cute...
hehehe...
tapi cantik2 semuanya... bahagia rasa hati.. atas kebahagiaan yang dimiliki bersama..
betul x kak?

azza_irah berkata...

aie..
sweet itu manis..ehhee

desperado..
waa....malu sehh...

laling..
nnti kan..trip nek ketapi tuh kan...smpai sana kita nak pakai kuch2 hota heii..leh tak laling...hehe

monkey..
sy hargai apa yg suami sy beri.. :)

idany...
kuatkan semangat slim kan badan tu da...

kak chik..
alhamdulillah..setakat ni abg cukup tahu...hehee

suzi..
ehehe...seronok dia ada...tak bg adiah pun takpe..bg adiah amik le kan..heheh..

apei..
thanks dik..

reena..
mmg shantek yang..

cikgu shifu...
hahaa...dushhhh..jd ole2 sokmo..

mommy otai..
hahaaa..pakai dah nihh..malu seh nak publish sini..

la yg manis...
mmg maniss...ekeke

kak ras..
dia tahu citarasa sy..pakai dlm umah kak..kl g cuti2 leh je pakai..kn pakai inner la dlm nya..lengan pendek kan..

kak kam..
alhamdulillah setakat ni dia lum lupa..hehee

kak kuina..
a'ah kain kapas..sejuk..baju sana murah dr tempat kita..

maya...
akak tgh pakai ni yang..ekkeke..mcm gadis inggeris lak rs..pasannn..

BEiB berkata...

Bahagia menerima bahagian...
Baju yang cantik bertambah cantik bila berada di tubuh yang lentik.
Kedut-kedut leher baju tampak lebih manis bila dihiasi dengan 'sedekah' yang juga manis...
Keanggunan seseorang wanita terletak pada kecantikan budi, kemanisan hati....azza memiliki segala itu.
TAHNIAH! Bertuah diri dan org yg ditumpang berteduh di rimbunan kasihnya.

azza_irah berkata...

cikgu beib..
indahnya kata2..
jika benar ia lahir dr hati yg ikhlas..jutaan terima kasih dia atas penghargaan...tetapi sy hanya insan biasa yg punya kelemahan dan kekurangan..sedaya mungkin cb melengkapi apa yg kurang..menampung dimana yg kelihatan lompang...