Hati-hati yang berdetik..

15 Dis 2008

kak ina 1-potpet di pagi hari..

otw balik ke rumah dari mengambil abg yang baru smpai dar KL subuh tadi, sy menerima satu panggilan telefon. celcom..no dari belah Pantai Timur..tak tahu siapa..



Pantai Timur: assalamualaikum..

sy : wa'alaikumussalam..

Pantai Timur: ini Pn Azza ke..

sy : ya sy..sapa ni ya..

Pantai Timur: sy kawan cikgu mala...ina dari Nibong Tebal..cikgu mala yg bg no hp Azza..

sy : oo kak mala...ya...ina nak oder kek ke ni..

Pantai Timur: a'ah nak oder kek keladi..anniversary arini ..bla bla..

sy : ooo..boleh..ok...bla bla bla..

Pantai Timur: eh kak mala kata Azza ore Kelate ..tok bunyi kecek kelate pon..

sy : ehh..ina kelate ko...bakpo tok royak..hehee...bla bla blaaaa.....(mula spiking...)

Pantai Timur: ho...duk wakah baru...ngajar sini..ule tahun ko sebelah...baby abe jago bla bla...azza duk mano..bla bla...(spiking makin mesra..mengekek ketawa)

sy : duk tanoh meroh..ngajar sini bla bla...pddkan khas..lamo doh...uje mace tok jadi napok gelak..(spiking macam kenal lama..)...lembu korbe wak ngek'koh...bla bla...

Pantai Timur dan sy - potpet sana sini isu itu ini dalam loghat kelantan....spiking gelak2 ketawa mesra seolah kami kenal dan pernah jumpa...sedangkan baru beberapa minit menyedari kewujudan insan bernama Ina dan Azza..

bicara berbalas...satu temujanji diatur. di Alma...malam ini kek akan bertukar tangan. bertambah seorang lagi sahabat dari hanya mendengar lunaknya suara di udara ke alam nyata melalui medium(alam maya-kak mala-pernah order kek keladi dari sy, entrynya disini). indah kan jika ramai orang punya hati yang bersih dan ikhlas dalam berkawan.



sy nak ke krico mencari keladi..
update later pertemuan malam nanti dengan insan bernama ina yang begitu mesra dan ramah pada kali pertama perbualan. satu kemahiran komunikasi yang cukup menarik..

16 ulasan:

Kamsiah berkata...

kalau jumpa,kita kecek kelate puas2,akak kat sini takdak sapa nak lawan kecek kelate..

azza_irah berkata...

kak kam..
ehehee...buleh2...biar lala ternganga...heheh

nnti ye kak..
asik ada halangan je ni...berbulan dah..adehhh..

kakchik berkata...

mesti suko ati tuh buleh spiking pah tu buleh kena saing baghu.

ZaHiRaH berkata...

nak kecek kelate ugak

ILA berkata...

Ehemmmm!!!
meh kita berdialog..
ila:Salam Azza
Azza:Wasalam
ila : Saya nak order gak kek tu..nak gak mcm ne rasanya..
Azza:bley2!!!sila bagi alamatnya..
ila : Alamatnya...Tel Pg Garang,Banting ,Sel.
Azza : Mcm mana nak antar tu??
ila : sila send by courier!!!
Azza: ?????? (lantas terpinga2 Azza memikirnya)..muehehhee:p

alahhhh..zahhhh!!demand gak nak rasa kek tu..honestly tak penah lagi nmpak kek kladi tu...huhukk:(
Kalau dirimu..hampir dgnku...udah pasti telah ku order utk persiapan majlis di hari sabtu ni...
whuaaaaaaaa!!!

nurdaniella berkata...

terkadang, kita cuma perlukan satu sebab untuk menjadi mesra.. mungkin kerana sama2 dari kelantan, kemesraan mudah terjalin..

BurungBelatuk berkata...

anda dtagggggggggg..........

SiS-lin berkata...

bila la nk mkn kek keladi azza nih...adehh

Mak Blog berkata...

Tidaaakkk....the east german is landing!

Daddy Cool berkata...

Tudia...lenkali cakap penang plus kelantan!

mountdweller berkata...

Alahai kek keladi, nasiblah dok penang. Kalau tidak habislah duit uncle. Anak uncle suka!

azza_irah berkata...

kakchik..
hehee...suko sgt la kakchik..
semale pun spiking doh kelate ngn sore blogger tuh..

zahirah..
meh yang..
namo kito pun nok supo doh..

ila..
mmuahss dear..
g amik kat kelate nnti..

kak nurdaniella...
mgkin..tapi tidak semuanya..
azza rasa faktor individu itu sendiri...guna kemahiran yang dimiliki untuk emmbuatkan org mudah rasa selesa dengannya..

burung belatuk..
kiv...den tak smpat jawab..hehe

sis lin..
mai penang sis..

mak blog..
tQ singgah sini..nak g cari ilmu di umah mak...masih mntah dlm dunia blog ni..

ddy..
eless...macam org tu le..penang plus KL..dushhh..pastuh malu2..hekhekk...

uncle..
ala..apa salahnya sesekali sedekah kat azza...hehee

Rashid berkata...

Azza,
Itulah penangan 'spiking kelantan'.. sesama orang kelantan.
Walau baru bertemu, bahasa itu akan memesrakan hubungan. 'Spiking kelantan' penjalin hubungan, Jauh terasa dekat je.. tak pernah kenal akan terasa dah bertahun kenal.

p/s - Azza.. boleh ajar saya 'spiking kelantan'? hehe.

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
nak belajar spiking kelantan..?
leh je..bawa segala yang diminta puteri Gunung Ledang ke Bukit Mertajam ni..sy ajarkan..hehee..

eriey berkata...

baguss..ikhlas nk berkawan seme jd senang..kan..

azza_irah berkata...

eriey..
betul tu yang..ikhlas kan hati...