Hati-hati yang berdetik..

22 Nov 2008

kek keladi di IPTB...

tengahari semalam shoutmix sy dikejutkan dengan satu msg dari seorang blogger dari bayan lepas..

cikgumalahttp://cikgumala.blogspot.comFri 21.Nov.2008 11:14 AM (GMT+8) :

Salam Azza.Skrg saya sdg sbg study kat IPTB BM.Cadangnya nak order kek keladi dari Azza.blh buat tak special utk kak Mala.Kalau boleh ini ctc no:013*******..akak nak mlm ini kalau blh..ok.


terkedu sebentar...jam di tangan menunjukkan pukul 11.45...kak mala nak kek malam tu jugak(semalam)...sy pulak tengah bersiap nak jumpa cek lala..keladi pun dah abih..camna nak buat...adesss...


akhirnya..setelah timbal balik dengan budi bicara.. melalui beberapa msg dan cal...

di IPKB pertemuan diatur...

kawan janji nak temankan sy ke sana...akhirnya jam 6 lebih petang td baru leh bertolak...
alhamdulillah...kek sudah beralih tangan...mata telah bertentang...pelukan erat masih terasa...kemesraan kak mala membuatkan sy pasti kami kan bertemu lagi..


layer kek yg dah siap..


keladi yg tengah mendidih..


layer yang sudah dibaluti keladi..


abaikan bersepah memenuhi meja..


tadaaaa....


berkotak pink...


senja yang indah menuju IPTB...


disini kak mala mengikuti kelas sehingga tamat pada 2011...


inilah kak mala...

pemilik blog tanya cikgu senior...


terima kasih atas pertemuan ini..

bersembang dengan kak mala seperti sudah lama kami kenal..tak sedar azan magrib dan berkumandang...jelas kemesraan dan watak seorang ibu pada beliau..rupanya mama ini aktif bersukan..Larian Jambatan Pulau Pinang, treking ke Bukit Jambul hampir setiap minggu...5 kali pusingan di PISA tak terasa...hebat kak...adehh...sy tak mampu..


moga kan ada pertemuan lagi...


kerana kita hanya dipisahkan dengan jambatan Pulau Pinang sejauh 13.5km sahaja...

15 ulasan:

Rashid berkata...

Indahnya kehidupan ini.. apa jua ada peranannya. Saya tersenyum melihat (belum merasa lagi tu).. 'kek keladi telah menjadi penyambung silaturrahim antara dua hati.'

Monkey D Luffy berkata...

kenapa aku mengidam kek sekarang ni

kakchik berkata...

Azza,
tak acinya kak mala dapat pesan kek keladi dah tu dapat segera pulak.
bilalah agaknya kakchik pun dapat order kek azza?

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
bukan setakat kek keladi..senyuman dan keikhlasan hati 'sentiasa ada' itu pun..salah satu penyambung silaturahim...

monkey..
peknen ekk..

kakchik..
raya aji..surprise 4u..hehe..
sabar ye kak..

BEiB berkata...

Masakkan lebih banyak kek untuk menjalin lebih banyak silaturrahim.
Kek Keladi,
perkenal peribadi,
pelengkap budi.

Intan dan Shahrul Fitri berkata...

Bestnya dpt jumpa cikgu Mala..kalau tau,Azza nak jmpa dia..boleh mintak sampaikan salam Intan kat dia.. :)

Yanmie berkata...

terliur tgk kek tu..*sambil menelan air liur*..hehehe

Papa-Itam berkata...

tahniah azza...kelebihan azza membuatkan azza mengeratkan lagi hubungan yang maya menjadi nyata...umi tumpang bangga...

Luth Textile Dept berkata...

wah..
hebat.. bukan insan biasa

cendawanintim berkata...

ha'ah, kek keladi menjadi penyambung antara 2 ati...kita bila la lagi yer laling??

mountdweller berkata...

Salam azza,

Waow.. sedap yer! uncle suka juga kek keladi ni, cuma uncle tidak suka yang ditabur kelapa. Rupanya azza ni pro dengan kek keladi.

Harap azza mendapat ganjaran dari Yang Maha Kuasa kerana selalu memenuhi permintaan orang walau pun dalam keadaan yang agak sukar.

μάγά berkata...

alhamdulillah.. kak azza dah berjumpa ngn cikgu mala...

Redynne berkata...

Waaaaa...kek keladi...

lapo..lapo...

Daddy Cool berkata...

Saje je buat nafsu makan orang bergolek-golek...!

Nurmala berkata...

hehehe...
sama pulak nama cikgu ni ngan nama kita