Hati-hati yang berdetik..

15 Dis 2008

Shopping satu terapi..

lawatan tidak rasmi ... Jusco Perda...seorang diri..
tak ada plan nak beli apa2...sekadar satu riadah dan cuci mata, jalan2 sebab dah beberapa hari terperap di rumah sejak balik dari cuti berhari raya di kampung.



Ellianto..salah sorang blogger Sadi ( Life is a series of installment... ) mencadangkan sy menggunakan loose powder Ellianto..dan untuk pengetahuan Sadi..akak dah beli pun lepas kita chat aritu..tkaseh sb memang sgt smooth...

orang tak ramai sebab gaji lum masuk kut..


suka jalan di bahagian ni sb keharuman yang semerbak..



sale hujung tahun pun takde makna kalau lum gaji...


jaket biru yang sy dah pegang beberapa kali...iskkk..





ermm...berkenan sangat2...very nice...jaket kaler krim ni sy dah g try dalam fitting room..tapi masih berfikir dua tiga kali nak beli..



tshirt hitam potongan blouse yg amat cantik..





smpai masa berangkat pulang..
tak plan beli apa2..
tapi tersangkut .. kalah jua akhirnya..




  • sehelai jaket yg sy jatuh cinta pandang pertama...sebab poketnya yg feminin dan belt di pergelangan lengan...warna coklat..
  • sehelai jeans koyak..50%...just nice..
  • sehelai tshirt potongan blouse berleher V...juga coklat warnanya..


memang shopping salah satu terapi yang baik untuk sy dan untuk kebanyakan wanita juga mungkin. lain orang lain caranya. masing2 punya alasan tersendiri. walau bagaimana, mengapa dan siapa... hak dan pendirian individu itu patut dihormati. biar berlainan pendapat, tidak salah bertukar pandangan. jika pendirian bertentangan dengan anda..cubalah untuk mengukir senyum...secebis senyuman sudah memadai untuk anda berjalan bergandingan dengannya tanpa ada rasa yang kurang sihat..

20 ulasan:

Daddy Cool berkata...

Dush....shopping satu terapi menipiskan poket yang tengah penuh...!

::SRISUFI:: berkata...

setuju ngan kak Azza

sekadar window shopping pun dah cukup release tensen...
asalkan keluar dari kepompong ke'tensen'an tu..dah memadai

Rashid berkata...

Salam..
Pening semasa memilih..
Senyum semasa memakai..
cantik & lembut warna tu..

Fireroll berkata...

hahaha...terapi untuk menipiskan poket yg tengah penuh...betul daddy cool.

CT Delima berkata...

kalau nak bershopping tu kena tunggu poket berisi..coz duk tgk2 jer buat hati ku sakit jer..tapi bila dah berduit..sayang lak nak kuarkan duit tu hahaha

azah..banyak gak shopping tu yer :)

arryani berkata...

Akak suka shopping.

suka...suka...suka...suka...suka... tak terkatalah sukanye......hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe

nurdaniella berkata...

setuju ngan azza.. tapi, kalau nak release tension betul2, kena jalan sorang2 la..

eriey berkata...

hehe bestnyer sopping kan...eriy pom kalo tension sgt g la hypermarket..tgk2 pom jd la..terapi seme kpalo otak hahaha

k azza..nicee baju tuh..

azza_irah berkata...

ddy..
elesss...
poket ddy takkan nipis..guna pun reta gomen surfing...kehkehhh..

srisufi..
betul yang...mai penang nnti kita g window soping dua ek..hehee

cikgu rashid..
terima kasih..
senyum yang mendamaikan..
wajah dlm kesayuan..?..hehee

pelita..
dushhh..
nih gang daddy la nih..

azza_irah berkata...

ct..
soping satu terapi..
abg kata kl berkenan beli je...
sb jgn seksa diri kita dgn teringatkan bnde2 tu..

kak yani..
azza pun suka....suka....suka...suka...
hehee...kita jadi geng ekk..

kak nur..
azza pun suka jalan sorang2...takde org pengaruhi keputusan kita nakbeli/tak...nak pilih yang A/B..

eriey..
jaket tuh..
adehh...akak duk teringat2 ni...

Eiba berkata...

Window soping??? Hulamak...letihnya kaki ku..tak pasal2 kena amik terapi untuk kaki laks...hehehehhehehe...lagik2 kalau hubby ajak soping brg2 dia...tobatt!! tak mo ikut fffuhhhh...letih nyaaaa....hahahahahahahahaha...kaki eiba nie manja...x leh jalan lama2...tapi kalau ader yg nak dukung...eerrrmmppp oret gaksss...

iina berkata...

shopping nak raya x'mas kalau kat sini.. tggl seminggu jek nak xmas.. sale dah banyak giler skrg nie.. maybe tunggu time boxing day kat sini bila nak shopping.. but lately mood nak shopping takde.. ntahlah malas n xtau apa nak beli dah..

apapun azza.. shopping memang terapi.. biar nyesal beli jangan nyesal tak beli heheheh ;)

goasop berkata...

btol2~ stuju sgt ng title kak azza.

kalu tension byk assignment, g je shopping~

hepi je dpt tgk barang baru. cm self-appreciation la.

azza_irah berkata...

eiba..
masing2 punya cara kan bagaimana utk release..
terpulang pd kita bgmana kita nak realisasikannya. hehee..akak mmg suka soping..mata segar tgk barang2...balik umah..smbung lah keje balik..


iina..
alahaiii...iskk..
kl azza kat sana rambang mata..hehee

mmg akan murah sgt2 kan bila ada perayaan gitu..

setuju sgt soping satu terapi..n lagi setuju.. biar nyesal beli jangan nyesal tak beli heheheh ;)


goasop..
hehee..
sorang lagi kroni akak..
leh tubuh kelab soping ni..hehee

kakchik berkata...

kakchik pun suka shopping terutama selepas habis satu-satu paper exam.
dr fadzilah kamsah kata terapi yang baik juga dengan tengok ikan dalam air, pernah cuba tak?

azza_irah berkata...

dearie kakchik,..
betul kak..
azza setuju..
tgk ikan berenang dlm air juga satu terapi..terapi hidro mmg wujud dan digunapakai dalam rawatan, pendidikan dan kehidupan sebenarnya. banyak kajian yang telah dibuat.

org kita dulu2 dh lama menggunakan air(hidro)sebagai salah satu cara mendamaikan jiwa..melihat ikan di dalam air..cm mereka tidak tahu itu dinamakan terapi...sebab dl2 tiada kajian sebegini..

nurdaniella berkata...

uihh.. bestnya kalau abang akak macam abang azza.. klu berkenan, beli jer.. bahagianya hidup..

MaR~ berkata...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

kak azza pegi sorang2,
mengapa tinggal daku sendirian?

keh33x!!

ari t kate nk blanje.muahahaa!

Redynne berkata...

salam azza,
klu ari2 tensen..reen kena terapi gak ke..? waaaa..bengkrap la haku..

azza_irah berkata...

kak nurdaniella..
beli ngn duit sndiri mmg la dia kata gitu kak..hehe

mar..
nak banje kn mai sini lah..

reen..
hari2 ke tensen..ehhe..jangan tensen..nnti lekas kedut..