Hati-hati yang berdetik..

12 Dis 2008

Tanah Merah ke Bukit Mertajam...10 dec..

backdated..

perjalanan pulang ke pulau mutiara dari kampung..

10 december 2008..

meninggalkan kemeriahan aidiladha yang masih terasa ..

kerana ada tugasan menanti disini..


banjaran titiwangsa..hway grik..


ketenangan tasik banding..




panorama indah menjelang senja di perjalanan...indah sungguh ciptaan Ilahi..

sempat snap gambar wlpun senget2..sebab tengah drive..abg lena di sebelah keletihan..


akhirnya...alhamdulillah...jam 7.12 malam..

berbalam gagah puncak Bukit Mertajam..

tempat kami mengayam bahagia meneruskan perjuangan..

26 ulasan:

Rashid berkata...

Azza...Kepulanganmu bikin hati ini semakin ceria. Langkahpun semakin gagah. Terima kasih atas kepulangan. hehe

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
macam pelik lak komen ni..tgh blur ekk...hehee

goasop berkata...

kak azza da menjao.. =) b4 ni rase dekat je sb satu negeri. ehe

azza_irah berkata...

goasop..
tetap dekat yang..masih menatap bulan yang sama..

amizah berkata...

Hi..salam kenal...nice blog...jom lawa blog kiterrrr

azza_irah berkata...

amizah..
tkaseh...salam kenal juga..
nnti sy ke blog anda ya..

Brahimnyior berkata...

Azza,

saya ada kenangan pahit tahun 2005 di km 140 jalan Grik-Kota Bharu, selepas sempadan Perak-Kelantan.

Kereta tetiba buat hal (sebenonya kecuaian saya tak tutup cover radiator properly).. Gugup dibuatnya tengah hutan banat tu, tengah hari lak.. kami selamat juga setelah menumpang trak tentera hingga di Grik. Slp tu saya anto anak isteri di rumah pak sedara di KKgsar. Saya uruskan kereta bersama tow truck.

Pengalaman, menakutkan dan saya berjanji tak cuai terhadap cover radiator... Semuanya pengajaran..

mountdweller berkata...

azza,

Rupanya azza cekap juga memandu. Agak berapa jam dari Tanah Merah ke Penang? Anak uncle yang study kat UiTM Permatang Pauh tu pun, kalau tak ada kawan, dia drive balik sorang jugak.

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

nasib baik takde abg trafik. kalu tak, tentu kena saman...guna hp masa drive!..ha ha ha

azza_irah berkata...

cikgu izzuddin..
alhamdulillah ada abg tebtera tu semua kan..
diorang ada pos kawalan kat situ..n memang salu ada track tentera lalu kwsn tu..tapi kl jadi malam hari mmg kecut..
sb kemungkinan binatang buas muncul mmg ada kan..
mmg satu pengajaran utk cikgu n sy juga..

azza_irah berkata...

uncle..
kalau drive tanpa henti..4 jam lebih dah buleh smpai..
azza penah balik dr penang ke tmerah 4 jam..wktu tu mmg ada kecemasan..laju abg bawak..
tapi jalan tu pun agak bahaya kan..bila jalan lebar tak byk kenderaan kita pun lalai..kena hati2 lah..

bahaya jugak kl drive sorang uncle..sb mcm2 kejadian skrg ni..jalan tu sunyi..takut ditahan di tengah jalan..

azza_irah berkata...

cikgu oden..
ehhh sapa ekk..teringat lak kisah org tu ditahan abg polis sebab guna tepon ms drive..dushhhh

Daddy Cool berkata...

Simpang tungku bainun la tuh...hehehe..sib baik tak yah pakai peta! Dush!

azza_irah berkata...

ddy..
dushhh..
kehkeh...mentang2 kat penang skrg...belagak ekk..
org tggu kat autocity ngn peta nih...

Luth Textile berkata...

nasik kandaq 1..
kuah tarok ataih..

azza_irah berkata...

luth..
alohh..saje...kembang tekak nih..

cendawanintim berkata...

tengah drive tu sempat lagik snap2 gitu..

bahyer la lalingggg

BEiB berkata...

Kalau cg Nawi tahu ada bekas pelajarnya berbahasa puitis begini tentu dia gembira ceria membaca.
Moga bait-bait puitis terus dilakar dilukis....

eriey berkata...

jauh perjalann luas pemandangan..betul jgk pepatah ni ek..hehe k azza slmt pi penang dgn selamat...

Luth Textile berkata...

SALAM

KAWAN, SILA BERIKAN UNDIAN ANDA DI BLOG KOMUNITI BLOGGERS PENANG UNTUK GATHERING KITA YANG PERTAMA UNTUK PILIHAN LOKASI DAN TARIKH (KLIK SINI)

SOKONGAN ANDA AMAT KAMI HARGAI!

anntaj berkata...

bestnya kalau perjalanan macam ni...
tenang jer rasa jiwa..kan azza??
:)

azza_irah berkata...

laling...
kita snap masa jalan lengang la..

cikgu beib...
rindu kat cikgu nawi...terlalu besar jasa beliau dalam penulisan dan penyusunan ayat sy sebenarnya...

moga cikgu beib juga terus berkarya..menanti entry baru..

eriey...
betul tu yang..
ni dah ada kat penang dah.....

Luth...
autocity..
akak ke langkawi 19-21....25 pulak mgkin takde kat penang..ermm..terlepas la nampaknya...

anntaj...
memang tenang kak..rasa damai je...memandu takleh stress kan..baru selamat perjalanan..

Redynne berkata...

ade satu tempat tu kn... kt sipi2 banjaran titiwangsa kn.. asal ujan je kn.. mesti bnyak kabus.. pastu kan.. bile start bulan Dec je kan.. slalu ade ujan air batu..

azza tau x kt mane tu..? :D

Monkey D Luffy berkata...

memang best travellling melihat keindahan ilahi...

azza_irah berkata...

reen..
kat mana tuh...
lebuhraya timur barat ke hway oversea..hehee..

monkey..
memang indah ciptaan Ilahi..

Redynne berkata...

Duusssh skit.. titiwangsa kat oversea ke syg ooi...
:P