Hati-hati yang berdetik..

4 Jan 2009

sehari sebelum ke sekolah...

Bukit Mertajam ~ Parit Buntar ~ Pacific ..
11.30 pagi..





banyak pilihan, rambang mata jadinya. niat dari rumah nak cari kebaya, terpandang kurung pahang, sangat2 cantik.




tak tahu nak pilih mana satu..pink sangat2 manis tapi sy dah banyak sgt baju kurung pink. biru itu agak matang..bagaimana ya..


abg kata ok..so kakak penjual tu tolong belitkan. kepala sy dah mula berdenyut..mudah je kakak tu belit..dah jadi..





selesai..jam 2.15pm...abang kata jum pacific...makan tengahari disana..




kasut2 sangatlah cantik...handbag pun..bonia n CR..adeh..tak tahan rasa hati. abg kata pilih dulu..dia naik atas nak cari slack..

bonia hitam(gambar kanan) sangat lah cantik. iskk..memang cantik..tapi harganya lagi cantik. handbag biru hijau Guess(gambar bawah tengah) nampak sesuai sangat dengan jeans..harga pun leh tahan..

punya lah banyak pilihan..hati tak juga berkenan. gambar handbag dibawah..agak cantik. sedikit memenuhi citarasa. cuma gold n hitam lain material..kulit dan pvc. erm...letak balik..

akhirnya setelah hampir dua jam di bahagian itu sahaja, sy ajak abg balik. dah jam 6 lebih..

inilah yang kami bawa pulang dari dari jam 11.30 pagi sehingga detik 7pm tiba di rumah..

semestinya my red one...kurung pahang..

kuning air..kurung pahang..

biru matang...kurung pahang..

1 helai tudung..1 helai selendang..

abg beli slack 2 helai

selipar sepasang..kaler oren..

terima kasih utk semua komen dan msg yang ditinggalkan. insya allah esok sy balas. tubuh terasa amat penat, kaki lenguh. ada sedikit kerja sekolah yang perlu dibereskan malam ini. hati tak sabar nak ke sekolah esok sebenarnya. takpe lah takde hbag dan kasut baru..sekurang2nya semangat baru, azam baru..dan mungkin juga berhati baru..?...heheee.. (warna apa pilihan hati anda pada hari pertama ke sekolah~biru, hijau,kuning...atau mungkin merah..semangat hari pertama..)

selamat kembali ke sekolah utk rakan2 di Terengganu, Kelantan dan Kedah pada hari ini(Ahad) dan negeri2 lain pada esok hari (Isnin). pada yang berjarak jauh antara rumah~sekolah, tabahkan hati..anda antara yang terpilih. lagipun bola sebiji anda kejar ramai2 apa sangat lah setakat 56 minit itu anda di jalanan..

cal kak na tadi..

mak long tau tak..kak na duk ngn adik a'a dalam kelas. abah tak balik2...kuar masuk kuar masuk banyak kali. kak na tak takut pun, abah ingat kak na takut la tu....

ekekke..teringin sangat nak tgk kak na kat sekolah di hari pertama dia..

19 ulasan:

ONE ZABA berkata...

Hidup pahang...org penang borong pahang tu. Ngalahkan nak raya je. Raya sok lagi la shoping nye kut.
Selamat kembali bertugas dengan baju kurung baru....hidup pahang

azza_irah berkata...

cikgu one..
ekeek...jangan jeles...
semangat baru di hari baru...hehhee

BEiB berkata...

Jika shopping adalah terapi,
maka sakit kepala,
lenguh kaki,
penat,
tak melunturkan semangat.
Hati puas, selesa bebas.
Tempahan KK nanti akan menambahkan isi kantong untuk shopping lagi...hehehe.Selamat Berbelanja

mountdweller berkata...

Selamat kembali bertugas Cikgu!

mommy otai berkata...

WINDU LA KAT AKAK..HEHEE
CNTIK KAK MERAH COLOR ITEW..
HNDBAG TK BELI LA NI..ALAAA...
AKAK PAKAI TUDUNG TU PON CNTEK LAA..NK JGKKK..HEHE

Hasz berkata...

akak... hasz pon bekenan handbag sembonia hitam or gold tu. dh 'usha' dr raye lepas... tp smpi skang still x dpt2. huhuhu...

K-A!R-yL berkata...

hehe
bkan ank murid jer perlu kasut+baju baru...

ckg dia org pon kena beli suma 2...

kakchik berkata...

salam azza. tak aci sungguh azza ni, asyik nak menggoda kakchik ni... seronoknya shopping, kalau dapat cuci mata pun kakchik tak kisah. kalau gi ipoh nanti ingat nak panjangkan langkah ke parit buntar lah. berkenan dengan baju merah tu.

kasih nash berkata...

Salam azza.. salam maal hijrah & happy new year...
Wah.. seronok shopping yer...

Daddy Cool berkata...

Selamat bertugas...

org jer macam tahun lepas juga..memulakan persekolahan tanpa insan tersayang disisi...bangun pagi pun sensorang..sama cama tahun lepas...

takder preparation yang khusus, hanya sekadar semangat jer, cukup kot nak meredah 56 minit perjalanan pagi2 blind...

Insyaallah mungkin permulaan tahun hadapan lebih sempurna..

*secret berkata...

wah kak..slmt smbung tolah eah..
moge makin sukses ea..
akak nmpak sgttttttt cantek pkai selendang tuh..elegan aaa..sukenye tgok!

azza_irah berkata...

ckgu beib..
memang shoping satu terapi yg amat hebat..puas bagi yang berbelanja, jeles bg yang melihat..hehee..
walaupun penat dan lenguh kaki, tetap tak meluntur semangat utk meneruskan kerja.

KK...ini pun perlu suntikan baru..tahun baru biarlah ia nampak lebih segar dan lebih kreatif.

sebagaimana kata cikgu..hati puas, selesa bebas.

uncle..
tkaseh uncle..!

azza_irah berkata...

mommy otai ...
rindu farah juga..
baju merah tu mmg comei yang..berkenan sgt akak..tudung tu tak penah pakai..akak tu tolong belitkan..hehee

Hasz ...
hasz handbag sembonia hitam or gold tu lain material yang..gold tu pvc tangkainya..tu yg akak berkenan tapi tak jd amik..

-A!R-yL ...
hehe..itu satu kemestian..smgt baru kan..

dearie kakchik ...
salam kak...heheh saje suh akak tergode sbnrnya...comei kan baju merah tu. nnti kl kakchik smpai sini caling2 la azza...leh soping skali..hehee

kasih nash ...
Salam kasih.. salam maal hijrah & happy new year 2...
soping satu terapi...hehee

ddy Cool ..
Selamat bertugas juga...
alahh..jgn cmni..sedih org baca..
org pun bukan ada preparetaion khusus..tu sesaja je kebetulan abg free..

sntiasa doakan ddy..jgn sesedih..tugas kita yg kita sedang buat ini mulia ddy..tak kira bgimana cara kita hadapi nya..

*secret ...
tQ yang...jum g skolah...
cantek ekkk...akak tak pandai pakai..kakak tu tolong kan..hehe

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

start sekolah dengan azam baru dan baju serba baghu.....moga rajin2 selalu...

Geek @ Kedai.TV berkata...

Adush! Aku betol pala sakit bila nak bukak sekolah


azrin @ www.azrin.net

yani_worldpeace berkata...

amboi...shopping sakan sebelum gi sekolah yer...

Fireroll berkata...

selamat mengajar kembali ye cikgu...
hari ini kan mula...

Rashid berkata...

saya tetiba senyum je.. eeee memang .. memang.. seadanya. itulah dia.. azza namanya..

p/s - mengalahkan.. hehe

eriey berkata...

aduhh..x thn tgk akak sopping..jeles ssgt..sana tk ujan ko..?hehe