Hati-hati yang berdetik..

29 Okt 2008

guguran maple dari sheffield..

salam..

smpai di sekolah pagi isnin semalam..ada sesuatu terletak elok di meja sy. melihat tulisan saja sy dah dapat mengagak dari mana kartu ini. bibir terukir senyum. kabar dari teman yg berada jauh nun beribu batu di benua lain menyambung pengajian.


alhamdulillah..setelah hampir sepuluh tahun terpisah, tanpa disangka kami bersua di kanvas maya tanpa suara ini. hanya jalinan kata sebagai penghubung. hanya dengan sapaan ..salam kenal..akhirnya...memang kenal...sy pernah post kan psl beliau ini disini. .


masih terbayang saat suka duka selama 3 tahun sewaktu sama2 belajar dulu. . byk sgt rasanya kenangan manis tambah2 sewaktu 1st year dulu. masa tu kan masih muda remaja hijau2 lagi..mak ayah jauh jadi teman2 lah orang yg pertama dirujuk jika wujud halangan atau kesukaran. jika sepuluh tahun yang lalu pernah bergurau, pernah susah, pernah melalui suka duka sepanjang di pulau mutiara..kini sahabat sy ni kembali bergelar pelajar di sheffiled..


tiba2 rs macam melankolik..adehh.
tak boleh.
sy kena post kan begini..baru kembali ceria..



mekaseh sb anta kad raya ni utk aku. tkasih sebab ingat aku. terima kasih jugak utk sebuah persahabatan yg kembali terjalin ni. sebenarnya yg paling aku time kaseh ialah utk 5 helai daun maple nih..hehee..tak sangka mu betul2 pos kan sekali. mu petik daun hijau kat pokok ke kutip daun yg gugur...apa pun..aku hargai sgt2...mekasehh..


aku try dah cari gamba mu zaman suar kaki besar dl...sepuluh tahun bukan jangka masa yg pendek...masa bertambah..gambar pun bertambah...tambah2 aku mmg suka amik gambar..hehe...jd gmbr2 10 tahun yg lalu tersimpan rapi dlm kotak tak usik2...semalam jenuh aku n abg duk teka kotak mana yg ada album...sb nak buka sume kotak tak larat. sudah2 nya..tak jmpa la gamba mu masa mude remaja dl.


jadi utk tak menghampakan mu...aku snap sgala bagai yg mu anta ni atas album U..background album ni adalah view di sekitar U...so leh la mu mengimbas sikit2 zaman mu rempit dlm U...zaman mu g pasar malam glugor, zaman mu kena tahan ngn guard ..





sampul coklat...






sekeping gambar yg cukup ceria..





sekeping poskad berlatar belakangkan Fargate...(tempat shopping yg popular kat sana ek..)





tulisan di poskad yg masih mcm dulu2..





sepucuk surat yg buat aku tersenyum...





5 helai daun maple..(tu gambo kat round table Kembara...mu ada skali makan kek aku n abg tuhh..)









dan ini utk mu n ann...jujur dan ikhlas dari anak murid aku...Naziha(autisme & disleksia)..









inilah hasilnya..tidak cantik..tapi jujur dari hatinya..






sume gamba di atas..aku snap berlatar belakangkan gambar2 n view dlm album nih..ni kenangan kat U...lusuh sesangat dah album ni..sayang nak ganti dengan yg lain..







dan untuk ini...



doa aku n abg khairul utk mu sekeluarga...

18 ulasan:

cendawanintim berkata...

lalingggg,

daun maple tuh kan cam citer mohabbatein tuh kan...cantik kan!

comel ajer tulisan dia...

harap hubungan persahabatan laling ngan dia berkekelan..amin.

azza_irah berkata...

lalingg..
aminnn...
harap kita dua pun kekal laling...
psl tadi tuhh..ignore jekkk...
laling jgn pk...buat serabut pala...njoy dear..

BEiB berkata...

Azza...
dah lama tak dengar kabar dari CD....harap semua sebagaimana yang didoakan.. moga maple saja yg gugur tapi persahabatan terus subur.rujuk entry ini:
http://iqhabib.blogspot.com/2008/04/jumpa-abang-muizz.html

abang_boyc berkata...

HI, SALAM KENALAN. BOLEH JOIN MEMBER>> KEMBARA ke Blog saya

Brahimnyior berkata...

Azza,

Rakan ketawa senang dijumpa, kawan menangis, susah nak ditemui.

Hargai persahabatan agar tidak putus di tengah jalan.

Yanmie berkata...

bestnya dpt kwn camtu...ingat kt kita kn??

kin hashim berkata...

azza, gambar pengantin baju merah tu azza ker? :).

cappuccino berkata...

za,balik uni ptg td bila baca entry kali ne tergelak sorang2 aku hehehhe..zmn2 ali setan versi 1997 kt usm hehheh..tmbh2 bile tgk gmbr2 lame tu..ingat balik rase klakar plak..zmn2 mase naik motor kapcai hehehe..zmn pkai sluar jeans kaki besar pastu koyak habis kt kaki buat sapu lantai hahhahah...hero habis la kononnye tu kan hehehe...tu dh jd sejarah kan...pe cite agaknye geng2 lepak2 larut mlm kite dulu tuuuu..

tp aku btul2 tersentuh tgk adik naziha lukis gambar kami tu...jd lg comel lote muke aku hehehe..btul2 tersentuh..rase sebak sungguh..suke sngt2..time ksh byk2..nt slm kat adik naziha yer..istimewa btul adik ni di mata aku...bljr rajin2 yer dik..moga adik berjaya dlm pelajaran nt..

UnGu VioLeT berkata...

slm kak.. mar ada award untuk akak tau!! jangan lupa datang ambik yer.. slm cyg dr mar.. :)

.::WaNiE::. berkata...

lukisan yg student tu buat sangat2 comellll

Sufi Idany berkata...

erm...semoga persahabatan yang terjalin terus kukuh dan mekar mewangi.... mungkin seindah maple yang berguguran.... suka baca entry akak ni.... sayu ati saya.... kdg2 igtan tu lebih bermakna dari segalanya..... byk kenangan yg tidak lagi terusik.... kukuh dan abadi....

13may berkata...

tak terkomen saya :)

Shifu67 berkata...

azza.... lawanye gambar yg murid ko lukis tu... sungguh! bila aku ingatkan status murid ko yg 'special' tu... bila aku tengok hasil lukisan dia tu, nak jatuh rasanya air mata aku.... cantik, asli, penuh seni.. tak tau aku nak cakap cam mana, tapi memang 'special'

worldpeace berkata...

best ye kalau keep in touch with our fren...dulu2 rapat tul, sekarang dengan haluan masing masing...

ras-adieza berkata...

minat sangat dengan pelukis tu. siapa kata tak cantik... cantiklah dan unik dengan gaya tersendiri. cuba kita lukis ikut cara dia mesti taklehnyer..

seronokkan dapat berjumpa dengan sahabat lama. akakpun teringin gak camtu...jumpa kat maya tengok2 betul2.

Cikgooden ...(Selumbar Emas). berkata...

ada dua benda aku suka...

1)daun tu aku teringat cerita Mohabbattein...lakonan 'datuk' Shah Rukh Khan...ngan Aiswarya rai..puh!...

2) anak murid hang ada bakat..hang asyik kan dia melukis..aku suka betui...

*secret berkata...

besnye...
secret ade kwn p oversea..
contact lalu ym je..
sedeyh..
sbb same2 berjuang..
tp tadek rezeki nk blaja smapi luar negare..
huhuhu..
jeles la..
besnyee...
tetibe indu kat kwn tuh..
*kacao die jap*

i-chimera berkata...

Semoga ikatan persahabatan terus kekal selama-lamanya. rasa tersentuh jugak baca entri ni...

Tak ada yg perlu dikomen lagi...