Hati-hati yang berdetik..

7 Okt 2008

pertemuan seribu erti..

buat sufi idany..

pertemuan yang tidak dijangka..walau sedetik tetap bermakna. terima kasih di atas keluhuran dan ketelusan hati..jalinan seindah pelangi memercik seri meninggal bekas yang tersemat erat di sanubari.

salam dihulur tangan bersambut..jari yang dingin tergenggam erat..terukir senyum tersentuh hati..dakapan mesra dari maya ke alam nyata..

melirih sepasang mata bening... sopan bergaya berkaca mata..
seindah kasih sufi..menjentik rasa menyemai sayang buat hati berdetik riang..

menanti idany di bangunan arked setelah jenuh sy sesat pusing2 kat ketereh..

(kotak2 kat seat blakang tu adalah kek2 keladi n mangkuk2 tempahan utk dihantar pd customer..hikss..bisnes raya..)

idany sufi..

kek keladi..

my persona..

(ida nak bg nampak pkataan "azza" kat blakang keta tu..blur lak..)

terima kasih utk kad ini..dah lama amik n simpan..tggu masa yg sesuai nak publish..

tak sangka sedetik hati seindah sufi bermula disini..

salam manis dari kak azza utk ida..

18 ulasan:

JINGGO berkata...

sekali lagi lagi : saya menjadi orang yg pertama meninggalkan jejak disini.apa2 pun saya amat menhargai apa yg berlaku di ruang ni...hidup hari ni semakin banyak warna2 ( pelangi ) yg cantik untuk dilihat.ditenung - tapi tak boleh digapai.....

Mak Su berkata...

wah, ada meeting ya.
:p

azza_irah berkata...

bro jinggo..
tkaseh kerana prihatin..
rasa terharu dengan jalinan ini..
perkongsian ilmu..perkongsian rasa buat sy cukup tersentuh..
mmg sy sentiasa ternantikan komen dr cikgu..

kadangkala pelangi yang tidak boleh digapai itu boleh diadaptasi menggunakan cara yang lebih praktikal..umpama bait ayat cikgu lan..penguat semangat..menyeri hari2 suram..menceria hati rawan..

cikgu jinggo..
mekaseh ye utk jalinan ini..


maksu..
meeting tingkap..hehee

Rashid berkata...

hiiiii (kata-kata yang keluar melihat 2 insan blogger bertemu..).
Cayalah. sesungguhnya alam blogger boleh menjadi penjalin silaturrahim antara kita. huhuuuuuu

SaDi berkata...

tersentuhnyeee....:)bestnye....

Cikgooden ...(Selumbar Emas). berkata...

aku juga tersentuh: maaf,

ermmm. ermm..sound check..sound check!..

aku tersentuh pada gambaq budak dua org tu..."...sebening subuh sedingin titis embun..

syahdu sungguh...

BEiB berkata...

sonok ler dapat juper member blogger...
tu lum juper PC dia lagi...hehehe
bila nak juper?

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
kami bg salam..hehee..
seronok leh jmpa ida..
tak sangka kan sebaris mesej leh bawa kita ke satu lagi tangga persahabatan..


sadi..
tersentuh?...windu adik..hutang tag tggu ekk..hehe..


cikgooden..
slamat ari raya..
byk leh tafsirkan berdasarkan gambar tu..terpulang pd penilaian sndiri kan..


pakcik..
kl jmpa pakcik..abih lee...hehee..

Sufi Idany berkata...

Salam akak sorry byk2 tak sempat nak tinggal jejak smlm.... a bit busy laa... letih rasanya...lepas praktikal ni ... mcm2 lak. Semalam exam.... pagi ni lak ada presentation. wish me luck...

kepada peninggal2 jejak kat sini, satu yang ingin saya kongsikan, jalinan yang dengan cermin hati yang ikhlas meskipun hanya berlatar kan alam maya, tanpa bahasa dari mata dan bicara dari bibir, namun begitu ukhuwah tetap akan kekal cuma bila salam berjabat, mata saling bertatap, pipi bersentuh dalam pelukan erat, ada titis yang tak mampu saya rungkaikan. pertemuan itu begitu bererti, menghadiahkan saya seorang kakak yang berwajah tenang, penuh kelembutan dan juga tempat rujuk saya.

utk kak azza, terima kasih kerana menghargai pertemuan sedetik itu. lagi2 terima kasih atas kunjungan lewat 1 Syawal ari tu.... biar apa penilaian org biar kita tahu apa yang berdetik di hati kita. kan?

kamar hati berkata...

bestkan dapat jumpa ngan kekawan....

kamar tak sempat nak jumpa kawan pun...biziz sgt...program padat sgt...huhuuhuh....

LiYa berkata...

kak.. jom le kita bjumpe pulak... ngeeeeee...

Yanmie berkata...

bestnya...bila pulak agaknya kita nk jumpa kn?...

azza_irah berkata...

idany..
apa akak nak ckp ek..
rasa tak terucap..
lirik mata dan detik hati menceritakan segalanya..

tkasih atas phargaan..
sama2 kita melengkapi dan muhasabah diri bhw hidup hy sementara..tidak salah jika kehadiran kita mampu mbuat org lain gembira dan bahagia..

IZZUDDIN ALI berkata...

Azza_irah

Moga blog sdr terus menjalinkan hubungan maya yang berterusan.

azza_irah berkata...

kamar ..
cb buka ruang n peluang utk diri kita..sesekali bermanja tak salahkan..hehe

liya n yanmie....
jom...akak tggu kat jambatan penang..hehe

azza_irah berkata...

izzuddin..
tkasih sudi ke mari..
jalinan tanpa minta balasan menghasilkan sesuatu yg indah utk dikenang..

Akak berkata...

Salam Azza...

Semuga pertemuan yg singkat menjadi penyambung ukhuwah...

azza_irah berkata...

akak..
benar..mg ikatan bpanjangan..
sabtu ni plan nak jmpa kak akmsiah..moga sglanya dipermudahkan..