Hati-hati yang berdetik..

31 Dis 2008

baby, cendol pulut dan merah si pengantin..

hari ini sy ke sekolah lagi. gotong royong. tetapi tidak sampai separuh guru yang hadir. no komen, sebab masing2 tentunya ada sebab musabab tersendiri. tak banyak yg hendak digotongroyongkan dalam kelas Pendidikan Khas kerana kami telah mula mengemas pada minggu pertama cuti lagi. so, jam 10 kami mula mengemaskan tudung, sandang hbag, kunci kelas...start enjin kereta...menyusuri jalan pun bermula..destinasi..Hospital Sg Bakap..




tahniah utk Rina juga rakan sejawat dan suaminya Fendi ....diatas kelahiran..

Nur Alya Afrina..

sangat2 lah comei..riuh wad 5 Hospital Sungai Bakap apabila makcik2 angkat Afrina seramai 8 orang bergilir2 untuk mendukungnya...Rina membisikkan sesuatu pd sy...akak jd mama angkat Afrina ek.. tak sia2 'mut' menjadi milik Rina..

sesuatu di hati berdetik ..baby sy pangku...asyik sy menatap...sungguh mulus dan suci wajah baby itu ...semulus persahabatan Rina pada sy...


Tuhan itu Maha Mengetahuikan..




balik dari menziarahi Rina, K'nor tiba2 ajak makan cendol pulut di tepi Masjid Lama Sungai Bakap. cendol pulut..?..lama tak makan...semua angguk tanda setuju. dengan matahari yang terik di kepala, kami menghirup cendol pulut di warung tepi jalan...ermm..rasa sejuk menuruni tekak. memang sedap cendol pulut abg ni. bg peminat cendol pulut boleh lah singgah di gerai ini jika anda melalui jalan lama Sg Bakap~Parit Buntar.



juga masih belum terlewat...
selamat pengantin baru kepada sahabat sy..Umairah yang melangsungkan perkahwinan pada 29 Dec 2008 yang lalu.

semoga berkekalan bahagia sehingga ke akhir hayat..



sy terpegun melihat betapa ayunya dia dalam merah yang begitu menyerlah. terasa bagai nak pinjam merah baju pengantin nak bersanding kembali..hehee..teringat saat2 dulu..bersanding memakai songket hijau kemudian persalinan songket merah. malangnya merah sy waktu itu tidaklah semerah baju Umairah. macamana ya jika sy memakai baju semerah ini sewaktu bersanding di pelaminan tika itu..


dan yang pastinya...sewaktu berarak masuk menuju ke pelamin..tentu lintang pukang pengantin lari akibat dikejar lembu...hehehe..





sesuatu yang terjadi tentu ada sebab musabab yang tak terjangkau oleh akal fikiran kita..telah tersurat begitu dan begini...

25 ulasan:

Fireroll berkata...

wah wah wah...

Yanmie berkata...

wah nama baby tu dekat2 ngan nama baby yg yan nk kasik nnti..klu baby girl lah..hehehe..

azza_irah berkata...

pelita...
ewaaahhh...makin suka dia komen gitu skrg ekk..

yanmie..
ye ek yan..hehe..kebetulan kan..moga yan sntiasa sehat dan dilindungi..jg diri baik2 tau..

UnGu VioLeT berkata...

akak, slmt thn baru dr mar..

Daddy Cool berkata...

Oh Sungai Bakap!...Oh cendol sungai bakap! Tingat masa keje kilang dulu, amik marka, hantar balik pulak...last2 menikah dengan orang lain jugak...

p/s: Adeh pedih mataaaa!

iina berkata...

Azza

dah mula sibuk nak buka sekolah kan.. sekejap je masa berjalan dah.. so selamat tahun baru.. dan selamat mengajar semula..

Merah itu menawan kan ;)

azza_irah berkata...

ungu mar..
slmt tahun baru juga dari akak..bes bercuti..?..hehee

ddy..
kita lagi teruk demam..adehh..abg pun takde...
sabo le..sikit je..org laki lak tuh..dushhh..jgn duk mcm su lak...

iina..
mekaseh..merah memang sgt2 menawan iina...

yani_worldpeace berkata...

azza, tak sabar nak menimang baby, tapi takde rezeki lagi...semoga tahun 2009 ni membawa sinar kepada kita bersama

mommy otai berkata...

cam ade something yg tk terluah di entry ini..hehe

pink_butterfly berkata...

lawanya nama baby tuuu...

harap2 xlama lagi rezeki kak azza pulak! hehe...

azza_irah berkata...

yani_worldpeace ...
amin...sama2 lah kita bdoa ya yanie...


mommy otai...
kunci dlm mulut farah..heheh


pink_butterfly ...
insya allah..rerama doakan ek..

nurul iman berkata...

nanti g wat kecoh kat tempah lain lak ye kak irah..")
vote for abg cendol..soo YummieS~

azza_irah berkata...

iman..
hekhekkk.....iman sorang panggil akak kak irah nehh..nampak benoo..hehee...

ni kak irah batuk tak bnti dek kerana cendol..adehh..

Rashid berkata...

hmm sedapnya cendol pulut.. kejap je mangkuk tu.. tadi penuh kini kosong, macam tak cukup je nampaknya azza..

Fina berkata...

Selamat tahun baru untukmu,semoga 2009 memberikan apa yang diinginkan dan selamat membuka lembaran 365 hari yang baru....

*secret berkata...

wah..
t bile *secret nk tawen pon nk pakai merah cmpur itam..
hikhik..
cendol sdappppppp sgt.soke cendol pulut dri kcg..
btw,epi newya kak!
epi-epi-epi slalu aa!

ILA berkata...

Salam di hari pertama 2009.
Baby ialah rezeki dari Yg Maha Kuasa.Cendol Pulut utk maniskan Azza di panas hari & Merah Si pengantin utk mengujakan hatimu lantas terimbas kembali zaman mu di persandingan.

Alangkah 'sweet'nya rezeki yg di berikan & perkara2 yg berlaku yg sedang kita hadapi & bakal mjadi kenangan.

Buat dirimu agar berbahagia selalu..
wasalam.

nueeunlimited berkata...

salam..wah baby tu cam da beso ye kak??mst berat kan....
erm, wane merah mmg sesuai kalo sesuai ngan orangnye. klu kulit golap cam nuee ni, nan adonyo lawa..hahaha...

xiiinam751 berkata...

memang cute baby tu...macam Nora Danish..he..he..

Tirai 2008 telah ckLah labuhkan dengan satu tragedi berdarah...ah...sadisnya!!!!

hazlin berkata...

cendol tu paling best!!!
Salam tahun baru 2009.

azza_irah berkata...

ckgu Rashid...
dah lama tak makan kan..teringt zaman kecik2 dl bila duk makan cendol pulut tepi jalan camtu..hehe

Fina ...
Selamat tahun baru juga untukmu,semoga mnjadi lebih baik dari smlm..

*secret ...
merah sangat2 mnawan yang....

ILA berkata...
tkaseh Ila..tiap kali entry pasti ku tggu komen mu..pasti penuh dengan kata2 yang menaikkan semangat ku..tapi kini mengapa kau yang kurang bersemangat dear..smthing happen..?

nuee a...
salam nue...akak mmg suka merah..nampak sgt2 cantik kaler tu..

xiiinam751 berkata...
satu tragedi berdarah...??..wahhh apa tu ckLah..azza lum smpat jalan blog kawan2..


hazlin berkata...
Salam tahun baru 2009 juga utk hazlin..

Fireroll berkata...

wah..takut takut...
nanti kena marah dgn cikgu...
sebab saya asyik tulis gitu gitu dalam komen cikgu...
aaahhhh....

BEiB berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BEiB berkata...

Mengandung dan mengendong anak adalah dua situasi yang diimpikan seorang ibu...
Menjadi pengantin adalah permulaan kepada itu....
Moga DUNIA BARU bagi baby dan pengantin diberkati...
Kata Forest Gump(Tom Hanks):
"Life is like a box of Chocolate..."

azza_irah berkata...

pelita..
haaa...ckgu garang nih,..semangat baru nak g skolah ni..hehehe

cikgu beib..
semua wanita mengimpikan saat2 seperti itu..namun jika ditakdirkan olehNya ini rezki kita..harus lah terima dengan berlapang dada..mgkin satu masa ada jua sinar yang menanti di hujung jalan..