Hati-hati yang berdetik..

18 Jan 2009

24 tahun bergelar sahabat..

Kegembiraan dan keriangan yang memang sy jangka. Sy sayangkan dia. sangat2 sayang seperti saudara sendiri. sy mengenali dia 24 tahun lalu(1985) di SK Bukit Tok Beng, Kuala Terengganu (darjah 3). namun sejak tingkatan 4, 18 tahun lalu dia mula berkongsi segala suka duka, keriangan, ketenangan, tangis dan airmata sy selama ini.

Masih segar dalam ingatan bila sy menangis di suatu pagi di kelas 4T2 SM Teknik Terengganu pada tahun 1992 kerana meja sy diconteng dengan pelbagai kata2 kesat, dia datang memeluk sy dari belakang dan menangis bersama. Sy hairan mengapa dia menangis tetapi masa tu tak sempat nak tanya sebab hati sy tengah geram sangat2 memikirkan siapa yang menulis kata2 kesat di meja sy(perkara itu menjadi kes serius sehingga dibawa ke pengetahuan HEM dan malam tu kami pelajar asrama tiada prep kerana mendengar tazkirah tergempar mengenai hati yg hasad dari PK HEM Cikgu Mohamed). dan dia di sebelah sy menggenggam erat tangan sy sehingga selesai tazkirah..
Dan hari ini....sy menerima jemputan makan malam oleh dia..seorang sahabat sempena 13 januari hari lahir sy. Dia janji nak masak istimewa utk sy. Namun oleh kerana tuntutan kerja, terpaksa bertukar plan, dia beli saja. so..nasi ayam, buah tembikai, air oren, rojak buah, kerepek dan popia.


Selesai makan..ehekss…kenyang..abih la diet sy di hujung minggu ini.


Ada kek rupanya. Cheese cake…tertulis..Happy Birthday za Sayang..
Tkasih sangat2. macam tahu2 je yang sy lum dapat kek utk hari lahir kali ini.

gambar2 di bawah mencerminkan segalanya tentang persahabatan sy dan dia. Sukar untuk diungkap dengan kata2 sebenarnya. Dia cukup istimewa di hati sy..dari dulu, kini dan sampai bila2..biarlah hanya gambar bercerita tentang seribu satu perasaan kami..

terima kasih utk mu teman..Syidah...


dan sebelum sy ke rumah beliau..sy singgah dulu di Megamall Pacific..ehemm..
bukan niat di hati...

kasut hitam yang ada macam dah tak kilat kan.....ehekss...

23 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

wa...
lame nya akak bershabat...
rase eazy pon x smpi lg..
hihi...

ok je kasut itam tu..
=)

AiE bAhRi berkata...

Indahnya persahabatan bila adanya keikhlasan dan kejujuran...

farah amoi berkata...

ooo...
teman menangis & susah senang memang payah nak jumpa...

lieya shayunk berkata...

akak...
akak org trg ker...
hehe...anyway hepy besday to u...
semoga pjg umo n d murhkan rezeki...
may god bless u...=)
nak kek ciket...;p

MaR~ berkata...

wah~

bertuahnye kak azza miliki seorg sahabat sebaik itu, jujur n sgt setia. =)

ONE ZABA berkata...

Berapa kali nak beli kasut daaaa. Yang kat depan rumah pun dah berlonggok kasut. Cuba tengok, ada katak kut dalam kasut yang berlonggok tu.

ieyra berkata...

masih sempat g shopping lagi tu......

AnOy™ berkata...

wahh sedapnyer kek tu:)

Daddy Cool berkata...

Lain pulak saiznyer setelah 24 tahun tak bertemu yer...hehehehe!

mountdweller berkata...

salam azza,

Cheese cake tu jangan dimakan banyak sangat nanti jadi macam orang di sebelah tu. Jangan mare..... gurau jer!

Kamezaim berkata...

semoga persahabatan yg terjalin diantara kalian berdua berkekalan hingga ke akhir hayat..

Krasz bAtu berkata...

tema warna merah yer
hehehhee

ILA berkata...

Untung nya dirimu...punyai sahabat yg sebegitu:D

ehemmm2!!!nampak sgat ksulitan dgn skafmu(mrujuk di dlm gambar).baru beli ke ???;)<- kenyit mata kat azza

Ryan Rayhana berkata...

*Seronoknye dengan Sahabat
*Sis,Ryan nak mcm kasut 2 hehehehe tkdela.. ryan sukela kaler kasut n design kasut 2 hehehehe

AL-BIMA SAKTI berkata...

salam,
sahabat
adalah seseorang yg hebat.

rakan
adalah seseorang yang ketikanya diperlukan.

kawan
adalah seseorang yang diperlukan mengikut keperluan.

cendawanintim berkata...

wahhhhhhh, ader makan2 lah!

CikguZue berkata...

happy birthday jugak utk azza.
...kalau kira campur tolak dah kali berapa ni yea?

Shifu67 berkata...

errr.... dulu cam mana saiz dia?

koooo.... sempat lg tambah koleksi senjata

suara berkata...

Salam azza...
Su pun ada kawan lama yg masih terus berhubung, walaupun tak sekerap dulu. Jarak yg jauh, kesibukan dgn keluarga dan kerjaya membataskan komunikasi. Tapi kalau kami jumpa, mmg tak cukup mulut nak bercerita.. :)

Moga persahatan yg terjalin, kekal kehujung usia.

Big Mamma Bukhari berkata...

seronoknya ada best buddy mcm nikan? semoga terus berkawan utk selama2nya.. happy belated bday untuk u za..

kuIna Jentayutiara berkata...

merahnya kat sini..

persahabatn klu jujur & ikhlas akn subur ke akhir hayat.

Kamsiah berkata...

dah berpakat ke nak pakai kaler merah tu?
mmg sahabat/teman yg setia...tak ternilai harganya..

azza_irah berkata...

Eazy Izzuddin ...
lama eazy...kenal sejak skolah rendah..tapi rapat masa tingkatan 4...hingga skrg..
ok ke kasut itam tu...sgt suka...hehe


AiE bAhRi ...
betul tu aie..mg pshbtn kita juga kan bkekalan..


farah amoi ...
farah penah nangis depan akak kan..hehee di sebalik skrin..

lieya shayunk berkata...
akak org kelate...skolah di ganu..hehe...
tkaseh utk ucpn hari lahir tu..
nak kek meh sini...


MaR~ ...
memang btuah mar..dia sgt2 baik ngn akak..akak sgt2 sygkan dia..


ONE ZABA ...
Berapa kali nak beli kasut daaaa. kan ku beli selagi ada stock...ekkekee
eh penah laaa....bukan katak tapi siput b***...hehee


ieyra ...
sentiasa sempat..ehehee


AnOy™ ...
sgt2 sedap..bluberry cheese cake..

ddy ...
bukan 24 tahun tak jmpa lah..24 tahun dh bkawan...


mountdweller berkata...
salam uncle..lama tak dgr kabar..azza pun tak smpat jengah blog uncle..sehat ke..

cheese cake mmg sedap kan uncle...ermm..yummy...


Kamezaim ...
tkaseh utk doa yg ikhlas ini..


Krasz bAtu...
takde tema..kebetulan..hehee


ILA ...
sgt2 beruntung..

ekekke...sgt2 selesa...baru beli ..sgt2 somel itu shawl tauuu..

Ryan Rayhana ...
kasut tuh kilat2 ryan..sgt kiuttt..

AL-BIMA SAKTI berkata...
salam abg nas...
sgt2 mendalam kata2 abg nas di bawah ni..azza copy balik ya...

sahabat
adalah seseorang yg hebat.

rakan
adalah seseorang yang ketikanya diperlukan.

kawan
adalah seseorang yang diperlukan mengikut keperluan.

laling...
wahhhhhhh, asal makan2 je laju ekk...hehee

CikguZue ...
tQ kak zue..dah bape puluh kali dh kak...hehee


Shifu67 ...
errr...senjata tuh sntiasa penting dlm apa keadaan n situasi pun...hehee...


suara ...
begitu lah harapan azza juga Su...moga segalanya kan tetap mekar spt dulu..


Big Mamma Bukhari ...
tQ mama...seronok bila tahu diri disayangi kan..


kuIna Jentayutiara ...
merah itu menyerlahkan diri..hehe..buat kita btambah yakin..


Kamsiah ..
tak pakat kak...kebetulan..hehe