Hati-hati yang berdetik..

22 Jan 2009

hadiah lagi...

salam buat semua..
akhirnya keluar juga entry ini. kepada yang bertanya dengan pelbagai variasi ayat..tidur ke tuan umah, g shopping lum abih ke..sebuk ngalahkan menteri ke..penat layan anak2 di skolah ke..terima kasih sgt. anda bertanya bermakna ingatan masih ada dan ikatan persahabatan yg terpatri masih terjalin. terima kasih. sy pun tak tahu mengapa sy agak menyepi akhir2 ini. mungkin tiada cerita yang menarik utk dikongsi, semua berlalu sebagaimana rutin harian, mgkin juga kesibukan di sekolah(tahun ni budak2 agak hyper), menjadikan sy begitu letih bila pulang ke rumah. tengok blog sekadar tengok, otak jd tepu utk post entry2 baru. idea tak datang. memang ramai yang bertanya..tapi bagaimana sy nak jwb ye..kadangkala soalan yang senang menjadi susah bila minda dan fizikal kita dalam keadaan yang letih teramat...
dalam minggu ni...mgkin ini sajalah yang dapat sy kongsi bersama. sy ingin mengucapkan terima kasih kepada 3 teman sy, 2 blogger dan seorang sahabat baik yang masih lagi menghulurkan tanda ingatan sempena hari lahir sy pada 13 januari. biarpun ada yang bertanya kan sy menyambut hari lahir sebulan ke sama dgn raya pose...tak kisahlah. org memberi sebagai tanda kita diingati kan. terselit rs terharu dan kesan yang mendalam dalam jiwa sebenarnya. utk sesiapa yang hadiah/parcelnya telah smpai ke tangan sy..terima kasih byk2. moga ukhwah antara kita kan terus mekar berkekalan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dari syidah teman yang memasak, sediakan cheese cake pada hari ahad 18 januari....entrynya disini..
pada isnin 19 januari..bunga dihantar sendiri ke sekolah sy ...terima kasih utk sejambak ros kuning..terima kasih sb masih ingat ros kegemaran sy..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ini pula dari lala yang manis..smpai semalam 21 januari (rabu) di sekolah. 3 benda ada dalam tu..2 pasu kecil dari tanah liat, satu potpuri dalam gelas yg sangat comel beserta kad. La cakap 1 utk abg dan 2 utk sy...tkasih La..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari ini...22 januari(khamis) sy menerima satu lagi parcel. kali ini dari orang gunung, cikgu one z. tkaseh sgt2. tak sangka pulak cikgu z kirimkan parcel yang tertulis happy birthday..4 bungkus teh cameron dengan 3 perisa. hehee...tQ..

juga tkaseh utk pertolongan dapatkan apartment kawan baru2 ini..nnti tggu kek keladi ek..hehee



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
terima kasih ...

dengan ini..sy berundur dulu. tak tahulah bila pulak nak update. mgkin esok, lusa, mggu depan, beberapa minggu atau entah bila. bila ada sesuatu dan datang idea utk menulis ...insyaallah ...

kadangkala idea itu ada..cerita itu ada..sesuatu itu ada..namun tersekat di dalam. kadangkala juga...berdiam itu lebih baik kan..



16 ulasan:

♥miss zaza♥ berkata...

bestnye dpt byk hadiah!!!
jeles.
nak jugak ;P

AiE bAhRi berkata...

semuanya sayang akak..
meh hulur sikit hadiah kat aie ni..nyk sgt tu akak dapat.hehehe

KakChik berkata...

Assalamualaikum azza. Kesian pulak rasanya bila membaca tulisan azza ni. Begitulah kita kadang2 idea banyak, kadang2 macam beku je bila tengok skrin. Tambah2 kalau fizikal keletihan apabila dah seharian bekerja lebih2 lagi keje macam azza tu.
Banyak betul azza dapat hadiah b'day dr kawan2, kenalan & peminat, kakchik dapat rasa semuanya suka dan sayangkan azza. Tahniah.

Yang paling kakchik terliur ialah teh bharat kotak putih yg cikgu one Z hadiahkan tu. Alangkah rindunya dgn teh bharat tu...

ONE ZABA berkata...

minum la teh pueh-pueh. len kali antar pokok lak.

Shifu67 berkata...

tak habis lagi dpt hadiah.... jeles akuu!

balik kg ke cuti rya cina ni

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

rilek azza..

tak semua perkara yang kita nak, boleh kita buat. Jika nak buat jugak, paksa diri namanya.

jika dah dalam keadaan terpaksa,tu yang jadi macam macam...

sekian.
(takde hadiah nak bagi, cukup sekadar ayat-ayat yang boleh dibaca ini...)

Tukang cerita berkata...

Suka baca entry2 akak...
penuh dgn kasih sayang....
~salam kasih syg dr sy jgk...~

ieyra berkata...

cikgu azza dapat hadiah lagi.....ei bilalah agaknya ieyra nak hadiah banyak macam tu....

ILA berkata...

Kdang2 'kehendak' tersebut bley tepu bila2 saja.take yr time.kami mrindukan dirimu kembali.Harap sebentar saja rehatmu ye...kerna ku rindu dgn 'renunganmu'
(cehhhwahhhh..ayat lomannntikkk tuu)

errrr...smpai skrang alamat sekolahmu masih tak ku perolehi.Nak tunggu ku turun ke sna kerrr??huhukkkk~~ entahkan bila:(

Hidayah berkata...

jelesnyer dapat banyak adiah...nak jugaaakkkkk...

Daddy Cool berkata...

Hehehe...penulisan paling direct tanpa bunga-bunga...susah nak jumpa nih..

nurdaniella berkata...

azza, dah agak dah.. mesti kepenatan sebab tu sepi jer.. beruntung kan bila disayangi.. asyik dapat hadiah jer..

.::CeK LaLa::. berkata...

sesame akak...
hehehhee...

Miss u la akak cantik.. bila kita nak leting gether2 lagi?

azza_irah berkata...

♥miss zaza♥ ..
meh sini kita share adiah ek..


AiE bAhRi ...
heheee...akak pun syg aie...


KakChik ..
wslm kakchik syg..
itulah erti kawan, teman, sahabat kan..kadang2 kita sndiri boleh menilai samada org itu ikhlas atau tak bkawan ngn kita...

teh bharat cikgu one tu...azza pun tkejut..tetiba smpai parcel ke skolah..hehee


ONE ZABA berkata...
abih nnti nak rekues pokok teh nih...anta ngn kontena ek...hehee


Shifu67 ...
sile2 jeles...ajak lah ckLah jeles sama...ekekke..
tak balik la..ada bbrp prkara nak sttle utk -dia-..


Cikgooden (Selumbar Emas)...
tu la cikgu..ntah la..otak tepu sket skrg..
cikgu jg diri molek...ikhlaskan niat duk jauh dr family tuh..

ayat2 ni pun dh cukup bmakna..tak perlu hadiah...tkasih sgt atas psahabatan ni..


Tukang cerita ...
slm kasih syg dr akak...
mga ukhwah kita terjalin bkekalan..


ieyra ...
hehee..nnti bday ieyra akak anta adiah ek..


ILA...
nnti nak renung smpai tembus skrin..hehee
dah bg alamatnya....nak adiahhhh...


Hidayah ...
nnti azza pos kan utk kak dayah ekk..

Daddy Cool ...
waaa....nyampah org...


nurdaniella ....
memang agak penat sket akhir2 ni akk...otak tepu nak post entry..hehe


.::CeK LaLa::....
boleh je yang bebila...free je sms akak....autocity?....hehee

BEiB berkata...

Org disayangi sentiasa diingati...
hadiah ialah kezahiran perasaan itu.
Tapi adakah maknanya tanpa hadiah tidak diinganti...?

azza_irah berkata...

cikgu beib..
hadiah sebagai medium..
yang penting ialah ingatan ikhlas dan jujur..walau sepatah kata..ianya tetap bermakna..