Hati-hati yang berdetik..

3 Jan 2009

al-kisah di hari sabtu..

salam..
sepatutnya pagi ni sy ke Parit Buntar, tapi abg tukar plan ajak joging ke Bukit Mertajam. celik2 mata pagi ni, hujan mencurah membasahi bumi BM, camna nak joging, tarik selimut lagi best. tambahan pula dari semalam abg sakit perut tak henti. so berselimut la abg di bilik dari pagi smpai tengahari. agaknya kesian tgk sy duk mengadap laptop seharian, abg kata perutnya macam dah ok. jum siap....Jusco...! ehekss..kat luar masih hujan..

seperti biasa, pasti ke tempat2 begini kaki sy melangkah. sangat2 comei sandal2 itu, tapi hati nak cari kasut. kasut sekolah utk isnin ini belum beli kan..


tiba2 terpandang beg hitam paling atas belah kanan. hati tertarik. camana ya..harganya 2 ke atas. ty pendapat abg...tapi sy yg bg cadangan. apakata kita tgk dl kat butik CR...kut2 disana lagi murah..





masuk butik CR.. amoi tu kata ...ini pepel paling latest..new arrival...

slps setengah jam..kuar butik CR tangan kosong...

hitam macam yg sy berkenan tu takde pun..




abg tgk muka sy.. pasni kita g Pasicific..
ehekss..yes...sana byk sikit pilihan...baru jam 5pm kan..abg mengangguk dan mula mengheret sy jauh2 dari butik CR.

eh ehhh..jap bang...abg duk kat kerusi ni..sy masuk jap ekk..



hampir setengah jam...inilah yg sy bawa keluar..2 barang hampir2 2000 bath..rabak jap. bila abg bertanyakan harga..adalah sikit..



dah abis kat sini..kita nak ke Pasific kan..

sekali lagi abg pandang muka sy..

..kensel..kita balik..

aikk...la...

perut sakit balik...

...adehh..tiba2 simpati lak kat abg..

esok kita gi Pasific ekk....(dalam sakit2 sempat lagi..)







berjalan keluar Jusco..ralat sedikit dihati. masih terkenangkan hand bag itu. eh...jubah pink di butik ini pun cantik kan..sempat snap masa jalan keluar..tapi harga mesti beza sakan dari Parit Buntar..




sy drive balik tatkala hujan masih mencurah. abg pejam mata dah kat sebelah..melalui bandar Perda. tiba2...singgah jap ek bang..


singgah mana... (abg pejam mata tak tahu ke mana sy bawa..)


tgk baju jap..

singgah kat butik di bandar Perda...ehekss...stereng di tangan sy..


abg tggu dalam kereta.


ermm..ada satu baju kurung moden sy berkenan, adik tu kata itu antara yg terbaru. macam menarik, hijau kuning. tapi bila dipikirkan..Parit Buntar lagi berbaloi..


hampir sejam keluar masuk bebarapa butik disitu, sy keluar tangan kosong. masuk kereta..abg buka mata..


mana...?

tak berkenan...

jum lah kita balik..abg tak larat dh rasa..


esok pagi kita g Parit Buntar cari baju...ptg abg ada keje skit... za cal ajak kak nor ke Pasific ptg tu cari hbag eh..

ehh...ehh...ehehh...ok...jum balik...


singgah sini dl sblm sampai umah...
sian abg..
apa pun..
terima kasih sebab amat memahami..

12 ulasan:

zamz berkata...

sabarnya tunggu wife shopping hehe

azza_irah berkata...

zam..
abg mmg sabar..hehee,,,

kakchik berkata...

salam azza.
bagusnya abg dia, dlm sakit pun boleh sabar menunggu. kalau cik abe kakchik, pergi kedai komputer boleh la kot, hehehe dia tak suka shopping.

Daddy Cool berkata...

Perfume RM 200...DUSH! Sian abg yang tengah skit perut...
Please..."pasni kita g Pasicific" adeh! Hehehehehh! Dush!

Miss Jaz berkata...

bestnyer jadi azza..ada 'b' memahami...bila la jue nk carik yg camtu?he.he..gurau jer..mcm gatal jer bunyinyer..saja jer...tapi pompuan kalau dapat shopping memang tak dak hal ler....kalau jue,suka pi shopping sensorang...senang..sure org tak larat nk ikut jue nyer...he..he..al kisah namannyer pompuan..sabar jer lahhhh..

Hasz berkata...

akak...
baiknye abg akak...
kalula si dia pon mcm abg kan best. nie x, td, bru ajak temankan beli tubung pon dh muka masam.
adoiiii...

p/s: kak, awat x amik gmbr hbag tu dr dekat. nak gak tgk yg mane 1... hehehe

Shifu67 berkata...

koooo... kalau shopinggg, tak ingat dunia. Kata sayang abang... tapi yg ko penaya dia dlm kete. Mujo abag sayang ko.... hehehe!

Fireroll berkata...

shopping mopping blogging...
tu je kerjanya....
hahahaha....

azza_irah berkata...

dearie kakchik..
ehehe..alhamdulillah..setakat ni abg mmg tak kisah..tapi kadang2 dia malas gak kak...anta sy pastu tggl..dah siap kang cal dia..dia mai amik...

ddy...
dushh...bukan perfume la..tu blusher ngn foundation..hehee...abg org kata ..jum jummm...dushhh..


Miss Jaz...
nama pun pompuan jue..tapi kdg2 akak soping sorang2 gak..senang takde sapa yg pengaruhi keputusan kita nak buat kan..

Hasz...
setakat ni alhamdulillah..leh je dibawqa bersoping..nnti akak amik gambar hbag tu hasz..promoter jeling je akak duk snap gamba.,.hehe

Shifu67...
ehekss..mmg abg sayang kita..ahahaa

azza_irah berkata...

Fireroll ...
napa ek..tak nyusahkan sesapa..
duit sndiri..suami beri kebenaran..kadangkala sstg perkara kita perlua abaikan sj..sb sstu itu menunjukkan kredibiliti kita..

Rashid berkata...

hehe. tak abis abis.. orang perempuan.. sana sini situ ke situ jua tempatnya.

Kasihan abg tu. Tapi demi isteri kesayangan.. sakit-sakitpun turutkan jua. Bertuah betul azza ni..

tuuu buktinya apa kata miss jaz & hasz tu .. azza buatkan miss jaz & hasz tak sabar le tu..hehe

azza_irah berkata...

cikgu rashid..
saja nak bg anak2 dara tu cepat kawen..ekekkee