Hati-hati yang berdetik..

15 Apr 2009

datang bulan...

..di suatu pagi di Bukit Mertajam...


sy..: napa anis tak mai smlm
anis..: anis dtg bulan..
sy..: oo...ye ke..


anis.: dtg bulan tu apa..
anis..: peyed la ckgu

anis..: itu pun ckgu tak tau ke..


adehh anis...




sy..: cmna anis tau datang bulan
anis..: anis mandi la ckgu
anis..: pastu anis tgk merah


sy..: merah cmna anis..
anis..: merah la ckgu..
anis..: cam tudung ckgu..
..(adeh...)

sy..: pastu anis wat apa..
anis..: anis kata...makkkkkkkkkkkkkkkkkk

sy..: dahtu anis wat apa..
anis..: anis tak buat apa pun..
anis..: mak basuh la
sy..: laaa...napa tak basuh sndiri
anis..: lantak la....sapa suh mak layan

sy..: bape ari anis dtg bulan
anis..: 2 ari je

sy..: aik..cepat nya
anis..: mmg la...anis sakit perut tau

sy..: anis pakai apa bila datang bulan
anis..: anis pakai modes...

sy..: anis rs cmna kl datang bulan
anis..: gatal la ckgu
sy..: gatal ke..
anis..: anis garu..
sy..: hahaa


adeh anis..
silap cikgu ke berpakaian merah menyala ke sekolah..?



doaku mengiringimu...
moga nasib mu tetap terbela pabila dewasa nanti..


asal merah je mesti 'kena'...
takde keje ek...

mymerah yg selalu dijadikan mangsa oleh si pemasang antena..




batuk masih berterusan sehingga tekak menjadi pedih dan perit.
bagaimana dengan amanah untuk KOT 30hb nnti...suara 'itek serati' inikah yang akan berkumandang..adeh...
amanah yang diberi tetap digalas...walaupun nanti hanya serak-serak 'itek serati' yang kedengaran..

18 ulasan:

@LiYaNNuaR berkata...

uiks... tinggi tu... kalo sya... harus tak sampai tuh nak amikkk kan utk akak... apa kabar kak... lama tak jenguk akak kat sini... moga sihat dan ceria ye kak...

Zamz berkata...

suka je baca cite nih hehe

BEiB berkata...

Kata orang:
Bulan di atas, kita di bawah. Apa peduli?
Kepedulian itu adalah kecaknaan yang dicari dan ditagih oleh insan yang disayang dan menyayangi.
Sikap yang Cg tunjukkan adalah contoh terhadap anak didik cg.
Wajar dan terkesan.

penjenayah.merah.jambu. berkata...

ya allah..rajinnya si pemsang antena tu...
hahaha..wah,merah mak ngah lah akak!tp akak putih cunlah pakai warna merah pun..jeles ni..hihi..



sekarang musim batuk,.jaga kesihatan kak.. :)

lady D berkata...

betul ke anis tu dtg bulan?

mountdweller berkata...

Salam azza,

Seronok juga dengan gelagat anak-anak istimewa ni ye!

Silakan ke blog uncle dan sudilah terima cendera hati untuk dikungsikan bersama.

Sufi Idany berkata...

Kak.....bper umo anis tu yer.... igt dulu2.... hihihhi nyorok lam toilet tk nak gtau orang lain.... dh laa kena time kat skolah..... ah...kenangan itu mencuit rasa....

Akak, merahkan semangat. semoga semangat akak akan cekal dan terus tabah....semoga bertambah baik..... get well soon dear.... mmmuah skeet....

Tukang cerita berkata...

Adusssss....
gelak guling2, baca n3 kali nih...
:)

nurdaniella berkata...

salam azza, hehe.. rajin azza melayan si anis tu.. batuk ker?? cuba la minum air asam jawa.. insya Allah hilang la suara itik serati tu..

zino berkata...

rajin nya yg gantung antena tu kenapa dia tak letak kat bumbung ya hehe

nurul iman berkata...

kak..ni kes 18sx ni

Rantong berkata...

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

intan shaheera@ieyra berkata...

moga tuhan membela nasib kanak2 yang istimewa macam anis......

ONE ZABA berkata...

peaceeee!!!!!

Rashid berkata...

istilah bulan bulan tu.. Teringat masa budak-budak.. eee geli..

azza, cantik kasut tu. heheh..bertambah cantik bila disangkut begitu rupa..

Luth Textile berkata...

waaa.. merah!

Brahimnyior berkata...

Hehehe...

Itulah persepsi budak.

Banyakkan sabo, Azza.

章魚燒Steven berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社