Hati-hati yang berdetik..

26 Okt 2008

padang besar lagi...

penat masih bersisa..
tapi alhamdulillah satu rancangan yang diubah pada saat akhir berjalan dengan lancar. begitulah selalunya...jika rancang berbulan tidakkan jadi...tapi satu ungkapan..jom...pantas bersiap dan akhirnya akan sampailah ke destinasi. perancangan asal adalah ke Hutan Lipur Sedim Arus Deras di Kulim. tapi abg mengubah fikiran kerana telah lama kami tidak ke destinasi hari ini..Padang Besar, Perlis. sy pernah memasukkan entry ini disini dulu. sebenarnya kami kerap berulang ke sana atas urusan tertentu. kali ini misi utama(misi abg) bercampur dengan misi sy...


seawal 8.00 pagi dah melalui saujana ladang tebu..






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


misi utama...misi abg..seperti kehadiran kami dulu2 jugak..tokei kedai ni dah paham..







adik n abg kedai sebuk memilihkan beg2 yg kami cari...

rabak poket sekejap...




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
misi sy...jeng jeng...










got it.....hikss...

coco n mut...




tugas2 seorang abg..ehehh..



misi sy si coco n mut..

misi abg 3 beg plastik besar...nilainya raban raban..rabakkk...

orang siap paling2 sengeh2 tengok si coco duk tengah panas nunggu abg amik keta..so sy mencari tempat teduh utk sy agar tidak menjadi glamer seperti coco...




storm kami sesak....coco mengintai dr tirai kamar...



setelah dipunggah ke dalam umah...



  • 3 beg plastik besar kepunyaan abg
  • 2 helai jersey abg
  • my coco
  • my mut
  • 2 set kerongsang
  • 2 helai blouse...brown n grey
  • sehelai skirt putih


skrg abg tgh snap sana sini barang2 dalam 3 beg plastik besar tu....
misi ke 3.................sy dan abg....next entryyy...

..............nite all...


malam ni my merah dah ada teman...si coco...

malam ni je ek merah...selasa coco akan mengikut tuannya...

27 ulasan:

cendawanintim berkata...

lalingggg...sakakn tuuuuuu...

nak ikuttttttt....huhuhu..

hepi bila awak hepi tau!!

Eazy Izzuddin berkata...

amboih...
shopping sakan...
bape ek harge teddy bear sane?
murah x?
hehe
salam singgah...
=D

azza_irah berkata...

lalingggg...
kita bertuah tau ada kwn cam awk..
kita arap smpai bila2 laling jdik laling kitaaa...


eazy...
ehehe..,.sesekali...
murah je...tak smpai ribu raban...hikss..mekaseh singgah ya..

BEiB berkata...

sibaju merah tu memang kaki shopping...kalau boleh PB nak wak balik...heheeh

azza_irah berkata...

cikgu beib..
waa...jeles...
kita g ganu ingt nak bawak balik Pasar Payang tuhh..hehehe

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) berkata...

huhu..byk betul borong bear lagi...
dasyat betullah...

yg merah mesti tak lepas ek hehe...

Maza's berkata...

wawawawa gi padang besar nooo.... amboi borong sakan nampak.... hurmmmm sy ni dh lama pasang niat nak gi....cari jersi baru yg cantik2.... xsempat lg nih sampai.... bila la agaknyer.... p/s : umah kg dekat jer nak g sn...hehe. Jitra > Padang Besar 1 hour jerk...

cappuccino berkata...

bestnye shopping...sakan nmpk tuuuu...takpe asal ape yg nak sume dpt..besarnye teddy bear tu..eeeeee mkn budakkkkkkkkk....

Kamezaim berkata...

aduh,geramnya tngok bear tu...untuk kamezaim xde ke?ni yg nak merajuk ni..

Sufi Idany berkata...

amboi....sakan akak bershoping.
rindu kat ladang tebu kat Chuping tu.... lama dh tk lalu kat situ... dulu2 salu gak tinggalkan jejak kat menara tepi ladang tebu tu.... kenangan...indah dlm maksudnya yang tersendiri kala hati tersentuh dengan nya... :)

NoorSham berkata...

PAdang Besar ? Blom penah sampai lagi... Cam kat Rantau Panjang gak ker?

Cikgooden ...(Selumbar Emas). berkata...

membeli sampai tak hengat donia nampak?..ha ha ha.

beg camping berapa riban cik abg rabakkan?...ha ha ha.

moga gumbira selalu....

azlin hashim berkata...

yang paling best tu, masuk kedai teddy bear tu, geramnyer.....

Daddy Cool berkata...

Fuh...besau nyer "anak"!

Mr. Azman @ Kreuger berkata...

wahahah... padang besaq no~
tak pernah pegi pon... teringin gak
nak peg sana... tak penah sampai
lagi nih... nanti dah jadik org kedah
bleh laa kite lajak selalu kat situ
ekekeke....

KReuger®

mountdweller berkata...

Saya sudah lama tidak melangkaui sempadan. Bahaya, malang tidak berbau. Dulu kalau nak berbelanja ke sungai golok atau naratiwatlah. Jadi bila isteri takut, sama-samalah tak pergi.

azza_irah berkata...

rina..
saja suka2..hehe

maza..
laa..dekat beno..awat tak p..
antw tkaseh singgah sini..

azza_irah berkata...

cappucino..
makan budakkkkk...

kamezaim...aikk..jangkit kat dia lak majuk2...dushhh...

azza_irah berkata...

idany
sume tempat yg penah kita lewati pasni ada kenangan kan..

sham..
a'ah sama la mcm rantau panjang..g la skali nnti..

azza_irah berkata...

cikgooden..
ribu raban rabakkk....hiksss

azlin..
mmg bessshhhhh sgttt...

azza_irah berkata...

daddy..
anak2..hehee

man..
waaa...bakal org kedah rupanya..pasnih leh la kita konvoi g sesama ekk..

azza_irah berkata...

mountdweller..
kat mesia masih byk tempat utk diterokai...

CikguZue berkata...

Salam,
pernah pegi sana masa zaman sekolah dulu...itupun ikut rombongan. hehehhe....mesti dah byk berubah.
mintak izin linkkan blog ni yea...

reena berkata...

wahhh sis... nak satu cam coco tuh... *ihik*

kin hashim berkata...

wa...sopping sakan..

mamaaffiq berkata...

Best nya shopping kat padang besar...dulu slalu gi tempat-tempat ni...ladang tebu tu best kan...luas sangat..1st time lalu rasa teruja sgt.cam sawah padi pun ada...saujana mata memandang...

azza_irah berkata...

cikgu zue..
mmg byk sgt perubahan..
boleh je nak link..
salam kenal dr azza..

reena..
rini coco dah bg pd tuannya..

kin..
sesekali..

mama..
mmg bes..skrg ladang tebu saujana mata memandang..