Hati-hati yang berdetik..

13 Jan 2009

hadiah orang 33 tahun...

13 januari 2009..12 pagi..
sy menerima ucapan tahniah dan selamat hari lahir dari abang. juga disertakan dengan hadiah di bawah. bagi yang mengikuti entry 'yang mana satu pilihan hati' ..inilah pilihan hati sy..yang menjadi hadiah hari lahir sy yang ke 33. ramai yang meneka dengan tepat...hbag CR dan sepasang kasut silver Alain Delon..so boleh kah sy ke sekolah pada hari ini dengan hbag dan kasut baru..hehee
terima kasih utk abg ..segala yang terbaik sy doakan utk abg..moga dipelihara ikatan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat.

terima kasih jua kepada yang menghantar sms tepat jam 12 semalam.
adik2, rakan sejawat, juga teman2 blogger dan forum..
antara sms blogger yg terawal masuk ke hp sy smlm ialah..
terima kasih byk2 atas ingatan..
namun yang paling mengharukan sy ialah panggilan telefon dari kak myza dan pakcik sheikh. kak myza yang baru sy jumpa pada dec yang lepas cal dari kajang pada jam 12 lebih semata2 utk mengucapkan selamat hari lahir. juga sempat bercakap dengan pakcik...tkaseh diatas ingatan kalian suami isteri...


13 januari...10.30 pagi..
satu jambangan bunga sampai ke kelas sy..dari abg... terima kasih sangat2. rasa terharu sebenarnya..
berebut2 budak2 tu masing2 nak tolong pegang. cikgu lum sempat bergambar dorang dulu siap amik hp dan pegang bunga sengeh2. si aiman lak sakan buat muka ngade2 dengan jari peace nya...kami gelar muka gatal bakal seorang penggode...adeh...

eh tersama lak gamba atas dan bawah...abaikan boleh..? tak perasan la pulak masa edit tadi..nak tnjuk hbag je sebenarnya...hehee..(kakchik dearie sile jeles ye..juga farah dan laling..hehehe..



sebaik smpai di rumah dari sekolah, terpandang satu kad merah di atas laptop. dari abg lagi. terima kasih sgt2. sebaimana yang abg harapkan seperti yang tertera di kad tersebut, begitu juga harapan di hati ini..mg ikatan ini berkekalan, hati kita sentiasa dekat dan bersatu sehingga ke akhir hayat...


terima kasih sekali lagi abg di atas semua ini. dah 33 umur sy..13 januari 1976...sebenarnya tiada yang lebih berharga melainkan dirimu dan kasih sayang kita agar kekal sehingga ke nafas terakhir....



dah 33 ek...rasa baru je lagi 13 tahun..23 tahun...sekarang dan 33 tahun rupanya..
terima kasih utk semua entry, msg, komen dan ucapan baik disini mahupun sms. insyaallah sy akan balas semuanya nanti.




selamat hari lahir juga utk x buah hati masa sekolah rendah(darjah 5) hingga menengah (tingkatan 5)....
yang masih baik sehingga kini..(harap abg tak marah) hehee...yang menyambut hari lahirnya pada 12 january...sy 13 january...sehari je beza..
takde jodoh kan..ehehh...mg dia sehat sejahtera dan tenang selalu membina keluarga bahagia..
sekali lagi utk hari lahir....makan malam...di mana..?..sy pun lum pasti...nak bersiap ni...jumpa di sana ek....

33 ulasan:

mommy otai berkata...

ermm salah pulak tekaan aku psl enbag dgn sndle akak..
akakk...abg tk marah ke tu..ngehngehhnn..relek abg ye..
akk tu memg gatal dan nakal..wakakkaaa...muahh

yani_worldpeace berkata...

erm...romantiknya abg yer...semoga berbahagia selamanya...Amin

Kamezaim berkata...

salam azza.. Selamat hari lahir yg ke 33 tahun.. Semoga azza dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Sungguhpun kamezaim bukanlah diantara org yg terawal mengucapkan selamat hari lahir pada azza namun kamezaim tetap nak ucapkan dekat sini. Tak kisahlah sama ada ianya di hargai atau sebaliknya..hehe

xiiinam751 berkata...

kasut tu..sesak-sesak buleh buat senjata...hepi besday

psst:ckLah dh dpt penawar racun yang cikguShifu sebarkan...dia tak abih-abih lagi asyik menyohor netbook 10.2 incinya..

su berkata...

hepi besdey kak azza! wahhhh!bestnyer dpt bunge dr cik abg!smoge kak azza bahagia slalu!

Yanmie berkata...

salam kak..

hehehe..bestnya hubby kak azza romantik sgt2..siap hntr bunga ke sekolah..adeh..bila lah hubby yan nk seromantik iteww..ehehe..

ops!!..masih teringat bekas teman dulu ke??..hahaha..gurau2 k..

mountdweller berkata...

Selamat Menyambut Hari Lahir semoga bahagia dan sihat selalu.

Amiin.

cendawanintim berkata...

hepi besday lalingggggg...

pegi skolah melaram ngan adiah besday la arini...yeayyyyyy!!

Rashid berkata...

Sesungguhnya hubungan suami isteri adalah yang paling indah sekali... paling suci. Tiada dua tiada banding taranya..

Moga ikatan cinta sayang azza dgn abg azza tu berkekalan hingga ke akhir hayat..

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

waaaaa
manyak nyer hadiah kak azza..
hehhee
lawa beg n kasut

bunga pun chantek

hehhehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

Luth Textile berkata...

alamak,
kasut mahal si muncung tikus milik cikgu azza..

nnt budak2 kelas boleh main nyorok2 dlm hbag cikgu azza yg baru tuh, besaq sangat..

btw, hepi b'day OranG TUA

Shifu67 berkata...

happy birthday....
aku setuju dgn cik lah kata....kasut tu..sesak-sesak buleh buat senjata...

psttt.... kalau cik lah nampak hadiah aku kat ko... tambah parah la dia... hehehe!

pink_butterfly berkata...

wahh, sonoknya kak azza...dpt manyak hadiah dr abg ek...romantik la!

iina berkata...

Patut kena dapat 33 hadiah tu kan ;) again happy birthday ;)

UnGu VioLeT berkata...

happy birthday kak.. muda lg rupanya akak nie.. moga panjang usia dan murah rezeki selalu.. amin!!!

zai berkata...

uwaaaa..jelesnya dgn kak azza...
abg lomentik abis...
bestnya pat abg camgitu...

eriey berkata...

chewahh..dpt present lg..bunga lagi..kad lagi...adehh..jeles banget nih..romantik giteww..siap leh posing nge student lg..bestnye!cantek hbeg n kasut tuh..n way selamat hari jd buat akak tersayang..mg bahgia n d pnjgkn umur..

nurdaniella berkata...

waahh... jeles tahap gaban dah ni.. bestnya hidup seorang azza ni.. moga berkekalan hingga ke hujung nyawa yer..

p/s: ambik award kat blog akak yer..

ONE ZABA berkata...

pejam celik... pejam celik...43 la tak lama lagi. semoga dipanjangkan usia untuk terus mencurah bakti.

Perindu berkata...

salam

kiranya tiada terlewat tuk saya ucapkan selamat ulangtahun kelahiran :) semoga segala impian jadi kenyataan semoga ceria senantiasa

salam

~ochie~ (^_^)v berkata...

Salam kak azza. maaf.. oci lupa bday kaka.. ermm hapy belated bday kak..
wawaw..
sempat g dia mengingat x bf dia.. hehhe..
k kak.. smg akak berbahgia...

.::CeK LaLa::. berkata...

wahhhh... abg keyrol pukul rata nehhh!! x ckup kt umh, anto kt skolah, balik umh ade lagi... huhuhuhuh!! jeles tahap melambung-lambung dh ni!!! huuwaaaa!!
Anyway.. SEMOGA IKATAN YG TERBINA AKAN BERKEKALAN HENDAKNYA...

**tunggu adiah dr La plak taw!** hikkkss!

DrSam berkata...

happy belated birthday to you. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki sokmo dan berbahagia disamping keluarga tersayang.

13may berkata...

hepi besday!

:)

MaR~ berkata...

salam kak azza,

wahh, sonoknye. sungguh romantik cik abg kak azza~ hehe;)

papepn, semoga bagaia slalu dunia n akhirat ye.

hepi belated besday!!

semoga trus ceria!!!!

Eazy Izzuddin berkata...

selamat ulang tahun akak...
sowy lmbt ucap...
mOge pjG umo N muRah ReZki....
=)

chemot berkata...

heppy2 besday.

semoga panjang umur, dikurniakan kesihatan yang baik,jodoh yg kekal, rezeki yang berpanjangan dan kegembiraan tanpa henti. amiin

.::WaNiE::. berkata...

lar kak, ketinggalan lar pulak..mintak maaf ye:) harap tak terlewat nak wish birthday kak akak nih;) happy belated birthday

Beruntung akak ..somi saya kalau tanya besday saya confirm xingat huhuh

Ryan Rayhana berkata...

*Sis Azza

huhuhu cantikla Handbag n Shoes itu
Cantik sangat sesuaila...

Anyway Hepi Besday :)

mamaaffiq berkata...

Hepi besday...selamat hari lahir..Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..Romantik betul abg azza ni..susah nak cari lelaki camni..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam..
Happy Belated Birthday

Redynne berkata...

salam azza,
Hepi besday cyg.. sori ye..belated skit ni..

Semoga b'tambah murah rejekinya ya nooon.. Semoga b'tambah pnjg umurnya..semakin menten voguenya..

Aku cyg ko..
*jgn mrh haaa.. muuuuaaxx!

azza_irah berkata...

mommy otai ...
akak mmg gatal...ehehhh


yani_worldpeace ...
tkaseh utk doa ya..

Kamezaim ...
tkaseh utk doa..napa kata cmtu..tetap hargai wl dr sapa jua ucapan itu...tkaseh skali lagi ya..

xiiinam751 ..
mmg...utk org2 cam shifu kan ckLah..ehhee

psst:dia bg kita adiah notebook comeinya tuh..nnti kita publish..ekkee

su ...
dapat bunga mmg best..hehee..tQ su..


Yanmie...
hehee..kias2 la kat abg tuh..

teman dulu jd kwn baik kami..hehe

uncle ...
tkaseh uncle..mg uncle juga sehat selalu..

laling...
tkaseh lalingggggg...

semestinya serba baru...hehee

cikgu Rashid ...
tkaseh utk doa cikgu..

[yAN!e][pUTraJAya] ...
serba serbi nampak cantik yanie...rambang mata akak...hehee

Luth Textile ...
tak penah kisah tua atau muda..abg tak persoal ..selagi tu tak jd masalah pd akak..tkaseh..

Shifu67 ...
ekekek...nih nak g tayan2 kelek adiah dr bachok nih...psssttttt ckLah...kita nya pong genit2 nih...hehee

pink_butterfly ...
abg kdg romantik..kadang wat tak erti je...hehee


iina berkata...
tQ...patut gitu kan..hehee..tahun dpn kn request lebih sket la..


UnGu VioLeT berkata...
tQ yang...muda?..33 tua dah..

zai berkata...
uwaaaaaaa....jgn jeles yang...meh kita share2 ksut sorang sebelah nak...

eriey ...
tq yang...sgt2 comei...hehee


nurdaniella...
hidup seorang nurdaniella juga best kak...ujian mematang kan kita kan...

nnti azza amik award tu ye..tq..


ONE ZABA ...
jap je kan..baru je rs 23...adehh..


Perindu ...
tkaseh atas ingtan...tgk nick perindu terimbau pula kenangan lalu..adeh..

~ochie~ ...
waaaa.....majuk la lupa...sb lupa kena bg adiah la...hehee

.::CeK LaLa::....
den tak sabar nunggu nihhh,.,,,cepat le sket en posmen..hikkkss!

DrSam...
tQ dr sam..salam kenal..


13may ...
tkaseh en may..i like ur nick...13..

MaR~...
tq mar sayang..akak pun doakan mar berbahagia salu..


Eazy Izzuddin...
tq eazy..ceria2 salu ek..


chemot ...
tq...utk anda jua..


.::WaNiE::. ...
huhuuu..akka kl abg tak ingt...bday tahun depan lak la baru ilang muncung ni..hehee


Ryan Rayhana ...
*mmg comei..hehe..tq ye yang..

mamaaffiq ...
tkaseh mamaafiq...sesekali je dia romentik gitu..hehee


LotsOfLove-Pearls ...
Salam kenal...tkaseh utk ucapan..

reen...
tq reen..