Hati-hati yang berdetik..

8 Jan 2009

usikan awal 2009..

dia mula dah..

baru 4 hari bersekolah, dah 2 kali beliau berbudi pada sy. 7hb sekali, arini 8hb sekali. tahun lepas kereta sy mendapat channel astro, amat jelas sekali siarannya dengan bantuan beliau, namun sebagai pembuka tahun 2009 beliau lebih bermurah hati. membekalkan 2 botol mineral diikat di pemegang pintu kereta, agaknya takut sy kehausan semasa memandu 5 minit perjalanan dari sekolah ke rumah. baik sungguh hati beliau. beliau lah yang menjawat jawatan pemasang antenna pd tahun lepas..terima kasih ya..

(sesiapa yg telah lama mengikuti blog ini pasti tahu siapa pemasang antenna yg sy maksudkan..) sila klik disini , disini..dan disini.. untuk kisah pemasang antenna..

bak kata seorang sahabat..

..persahabatan ibarat satu janji yang dibuat dalam hati. tak dapat ditulis, tak dapat dibaca. namun takkan terpisah dek jarak, takkan berubah dek masa. sekali mengenali, harapnya berkekalan..

terima kasih..nak sy abadikan ayat2 indah itu disini..

..sy ke krico beli keladi..balik buat kek..utk kak ainul dan kak rosma..rezeki pertama utk 2009..

21 ulasan:

nurdaniella berkata...

untung azza ada kawan yang prihatin macam tu..

@LiYaNNuaR berkata...

kenangan lalu mgamit jiwa... hehehe..

♥miss zaza♥ berkata...

ahahaha
kelakar la ;D

Daddy Cool berkata...

Azza yang mula-mula daddy kenal... tertarik dengan penulisannya PEMASANGAN ASTRO PERCUMA DI KERETA...waktu ketika blog ini hanya menggunakan dua column...
terus tertarik sampai sekarang..

THANK YOU for being such a wonderful friend...

kakchik berkata...

hehehe, kelakar sungguh kawan azza tu. tapi azza untung sebab air mineral free. hilang juga dahaganya w/pun cuma 5 min je memandu.

Rashid berkata...

Bagusnya dapat air mineral percuma. Baik betul si kawan tu. Tapikan kalau letak sekali dengan pizza ke, ayam kfc ke, nasi gorengke.. rasa-rasanya lagi afdal.. hehe

p/s- kalaulah saya ada sana.. nak letak apa ekk (sedang fikirkan sesuatu..)

zino berkata...

dah galak kali dapat pemasangan astro percuma ni kan hehe

pink_butterfly berkata...

hehe..rama2 penah baca entri kak azza psl astro dlm keta 2...

waah, baik sungguh ati kwn kak azza tu kan, skg nak bg mneral water pulak...

patut d bagi award kawan prihatin la org tuh...=p

Eazy Izzuddin berkata...

hehehe
dah mule dah...
sape la yg letk botol kat ctu..
dlu pemasang antena..
isk3....
akak kene psg cc tv la jwb nye..
xD

Abu Amirul berkata...

cantik blog cik gu, isinya juga menarik. teruskan menulis.
sudilah ke blog saya, www.askamakalikada.blogspot.com, ada berita mengenai bandar perda.
dan jgn lupa linkkan dalam blog cikgu.

NoRT berkata...

ermmm.. best dapat bc pngalaman cikgu... agak2 brapa buah keta kat Malaysia ni ada mcm tu? huhuhuhuh

Faizal_Perlis berkata...

ish macam mana tau saya mashoor ni? he he he

noorlara berkata...

persahabatan suati ikatan yg unik, nak tau siapa sahabat tunggu masa kita susah!

13may berkata...

best best :)

Yanmie berkata...

nk komen ape pun dh lupa duk khusyuk membaca komen daddy tu..hem..jeles nie...ngeh..ngeh..

Mak Su berkata...

alhamdulillah cikgu :)

eriey berkata...

bestnye kalu hari2 mcm ni kan..hehe

su berkata...

hahaha! sabar je lah!

arsaili berkata...

salam....rezeki tuu

Shifu67 berkata...

antara antena dgn air mineral.... baik la air... boleh gak minum

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

lamanya..sejak tahun 2008 hingga 2009..kerjanya memasang antena ..


ha ha ha.

selamat bekerja, dan selamatkan kerja anda.